sunnuntai 18. joulukuuta 2016

Uusi ylväs todellisuus - käsi joka takertuu kuolemaan

Uusi, ylväs todellisuus: kylmäsota 2 tai ensimmäinen kybermaailmansota. Obama sanoi ääneen todellisuuden jonka jokainen tietää todeksi. Venäjä on alueellinen valta, joka ei tuota yhtään mitään, jota kukaan muu haluaisi oikeasti ostaa. Sen ainoat vientituotteet ovat aseet, energia ja pelko.

Vaikea kuvitella, että kukaan tällä hetkellä on ylpeä siitä millä tavalla Putin ajaa omaa mahtavuuden tunnettaan Aleppossa. Siellä tapetaan ihmisiä vain siksi, ettei kukaan uskalla lyödä kepillä sormille miestä joka voi aivan hyvin painaa ydinasenappia. Tekisikö Putin sen todella? No ei tietenkään, mutta mitä hittoa sitä tekee miehelle, jolla se nappi kuitenkin on käytössä. Hullu mies kynttilän kanssa ilotulitetehtaassa.Pelko on ainoa asia joka Putinilla todella on käytössä. Maailma tulee varasin hyvin toimeen ilman Venäjän panosta globaaliin talouteen. Siellä pelattiin pitkään Euroopan energiariippuvuuden varaan, mutta lieskeöljyn ja vaihtoehtoisten energiamuotojen rynnistys teki siitä liian heikon aseen. Mitä muuta Putinille jäi kuin pelko ja sotiminen? Ei siitä voi miestä syyttää.

Se mistä Venäjän presidenttiä voi syyttää on näköalattomuus ja tahto jäädä mieheksi, joka pönkitti Neuvostoliiton mahdon vielä kertaalleen pystyyn. Pitkällä juoksulla ei Venäjällä ole muuta mahdollisuutta kuin liittyä globaaliin yhteiskuntaan. Ei siksi, että sen pitäisi kilpailla USA:ta vastaan, vaan siksi, että se on ainoa tapa estää Venäjän pysähtyneisyys.

Maailmalla ajetaan autoilla jotka ajavat itse itseään, suunnitellaan vakavasti miehitettyä lentoa Marsiin ja Venäjällä keskitytään pelkäämään homoja ja omaan napaan tuijottamiseen. Kumpi häviää sen tuijotuskilpailun?

Me olemme globaalin yhteiskunnan kynnyksellä. Nämä ovat kasvukipuja siirryttäessä kansojen kulttuurista ihmisen kulttuuriin. Me poltamme planeettamme ja ainoa keino estää se on olla ihmisiä - yhdessä.


Ei kommentteja: