lauantai 8. marraskuuta 2008

Porkkala via Hong Kong

Aluksi on avauduttava, sain autoon eilen perjantaina talvirenkaat ja kaikki ei ollut kunnossa. Ajotuntuma oli outo ja auto puolsi oikealle puolelle todella voimakkaasti. Huoltoasemalle päästyäni syykin selvisi, rengaspaineet olivat muuten ihan hyvät, mutta vasempaan etupyörään oli painettu ylipainetta. Oikeasti aika paljon ylipainetta ja ihmettelen vain mikä siinä on ollut takana. Edellisen auton renkaissa oli aivan sama juttu kun ne sai tuolta samasta paikasta. Kunhan tilanne vähän rauhoittuu niin käyn toisen kerran katsomassa rengaspaineet, sillä nyt renkaat olivat ajon jäljiltä lämpimät. Puoltaminen kuitenkin loppui.

Kävin tänään Hong Kongissa, pitkästä aikaa visiitti tuollaiseen krääsäkauppaan ja löysin sen mitä olin hakemassa. Ainakin melkein, ennakkoaavistus oli oikea, että sieltä löytää kalastustarvikkeita kohtuuhinnoilla. Ajatuksena minulla oli koukuttaa nuo vanhat uistimeni uusilla koukuilla, mutta menin sitten töpeksimään sen verran, että ostin väärän kokoisia koukkuja. Harmittaa, mutta minkäs tuolle mahtaa. Siimaleikarit ja uistinrenkaat sentään löytyivät, niin ja sain lopulta ostettua itselleni uuden kalapakin. Siis sen muovisen laatikon, jossa kanniskellaan erilaisia uistimia.



Tarkoitus olisi lähteä huomenna sunnuntaina virvelöimään vaikka säätiedotus lupailee sadetta. Pitää vain pukeutua sään mukaisesti ja olla varovainen rantakallioilla, ne tuppaavat olemaan liukkaita. Tosin olenhan minä ennenkin kallioilla kulkenut. Kalan saamisen suhteen en ole kovin luottavainen, se kun ei ole koskaan ollut kovin varmalla pohjalla. Tosin olen ennekin sanonut, että kalastamisessa on tärkeintä se itse kalastus. Sitä on vaikea selittää täysin ummikolle, mutta siihen liittyy tunne yhteydestä ympäröivään luontoon. Raikas suolainen ilma, meren ääni ja se taivas. Tietysti siinä on myös sitä kuuluisaa saalistusviettiä, jännitystä siitä tuleeko kalaa seuraavalla heitolla.

Ei kommentteja: