keskiviikko 30. joulukuuta 2009

Lopussa panokseni muotiblogien suuntaan

Avauduin edellisessä kirjoituksessani Fortumin osakkeiden ostamisesta syksyn kalleimpaan hintaan. Tulin kuitenkin maininneesi saman kappaleen lopussa, että kurssikehitys on todennäköisesti edullinen kolmen vuoden sijoitustähtäimellä. Sitä se saattaa olla yhä edelleen, mutta nyt hieman yli viikon aikavälillä Fortum on noussut täysin uusiin lukemiin. Tätä kirjoittaessani myynti on EUR 19,03, mikä on aika loistava luku. En vain millään jaksa uskoa sen olevan se taso, jolle osakkeen hinta tulee asettumaan.

Tälläistä tämä osakkeilla pelaaminen on. Yritetään katsoa pitkälle tulevaisuuteen, mutta tuijotetaan päivän tapahtumia. Ei ihme, että suora osakesijoittaminen ei yksinkertaisesti sovi kaikille. Se on kova paikka kun olet juuri ostanut, mielestäsi hyvään hintaan, osakkeita ja niiden arvo tipahtaa viikossa 5 prosenttia. Sellainen syö miestä pienen madon tavoin. Onneksi allekirjoittaneella ei ole tällä hetkellä kuin ne Talvivaaran osakkeet, jotka ovat miinuksella. Muut arvostetaan paremmiksi kuin vielä kesällä.

Kirjoitin joskus aikaisemmin lyhyen listan ensi vuoden parhaista osingon maksajista, tai itse asiassa kopioin koko listan suoraan paperilehdestä. Sillä hitostako minä tiedän mikä maksaa minkäkin verran, arvatkoon sitä minua viisaammat ihmiset. Kyseinen kirjoitus on kuitenkin blogini ehdottomasti suosituin yksittäinen kirjoitus ja on varmasti vaikuttanut minun ajatusmaailmaani. Itse asiassa olen pohtinut viime päivät mahdollisuutta osinkosijoituksiin. Siis sitä, että kierrättäisin samaa x-määrää rahaa niiden yhtiöiden kesken, jotka maksavat ensi vuoden korkeimmat osingot. Olen kuitenkin tullut siihen tulokseen, että minä en yksinkertaisesti uskalla lähteä siihen puuhaan.

Jotta tämä ei muuttuisi aivan täydellisesti sijoitusblogiksi (Hah!!), on ohessa panokseni muotiblogien suuntaan. Käytin hyväkseni välipäivien alennusmyynnit ja ostin itselleni uuden ulkoilupuvun. Siis sellaisen tuulipukusysteemin, johon tämä kansa verhoutuu aina ulkoilleissaan. Se on väritykseltään lähes identtinen kopio vanhasta Haltin kuoritakistani, mutta mainosten mukaan ainakin tuhat kertaa parempi. Hankala uskoa asiaa todeksi, mutta mistä sitä tietää. Alennus oli minusta kohdallaan, vaikka hinta edelleen pisti mielen kirvelemään.

Ei kommentteja: