keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Irtonaisia ajatuksia

Millainen elämäni olisi jos se noudattaisi kaikkia toiveitani? Vaikea sanoa, sillä sellaista tilannetta on mahdoton kuvitella. Ei taida maailman rauha riippua minun toivomuksistani tai mikään muukaan suurempi asia johon haluaisin muutosta.

Elämme todennäköisesti ihmiskunnan suurimman murroksen aikakautta. Olen ottanut asiaan kantaa aikaisemminkin, mutta palaan tähän koska se oivallus on mielestäni tärkeä. Olemme ottamaneet ensimmäiset askeleet kohti tilannetta, jossa ihmisistä muodostuu yhtenäinen kansakunta. 100 vuotta sitten Verdunissa kohtasivat nuoret miehet jotka eivät koskaan nähneet ulkomaalaista, saati sitten käyneet lomailemassa vieraassa maassa. Tänään se on jokapäiväistä. Minä nautin tavallisten ihmisten tuottamasta sisällöstä, joka on tapahtunut ja tuotettu eri puolilla maailmaa. Voin koska tahansa aloittaa keskustelun ihmisen kanssa joka istuu, asuu ja ajattelee toisella puolella maailmaa.

Tahtoisin elämästäni riippumatonta. Siten, että jokapäiväinen elämäni onnistuisi ilman työntekoa. Siis, että perustarpeeni ja hieman ylimääräistä täytettäisiin automaattisesti. Kukapa ei.Bucket list taitaa olla käsitteenä lista niistä asioista, joita listan laatija haluaa kokea. Ajatus on hauska, mutta samalla haastava. Olen omalle listalleni listannut asioita, joita periaatteessa olisi helppo toteuttaa, mutta ei ehkä sittenkään. Esimerkiksi minusta olisi mielenkiintoista pysähtyä keskelle risteystä, katsoa ympärilleni ja kaikki mitä näen olisi pelkkää maissipeltoa. Helppo ajatus. Todellisuudessa hieman hankalampi ja se kaiketi tekee tästä elämästä niin turhauttavan.

Mitä siitä seuraa kun miljardi intialaista pääsee verkkoon? Miljardi. 1,000,000,000 ihmistä. Minulla on hämärä mielikuva, että olen ensismmäisen kerran ollut internetissä vuonna 1995. Silloin netissä oli globaalisti vain noin 45 miljoonaa ihmistä. Tänään käyttäjiä on 3,3 miljardia.

Miksi minä pidän netin käyttöä niin valtavana mullistuksena? Koska vertaan sitä mielessäni lukutaitoon. Kirjoitettu teksti oli ensimmäinen media, jolla ajatuksia pystyttiin välittämään yhdeltä ihmiseltä tuhansille. Radio, elokuvat ja televisio seuraavat tässä samassa jonossa, mutta internet on ensimmäinen media, joka mahdollistaa jokaisen kommunikoida kenen kanssa tahansa. Se on kontroloimatonta tajunnan virtaa, jota kuka tahansa voi suoltaa kenen tahansa luettavaksi, kuunneltavaksi tai videolta katsottavaksi.

Ei kommentteja: