maanantai 28. maaliskuuta 2016

Suomalaissijoittajan ulkomaan osakkeet

Nordnet on pohjoismainen nettipankki, jota minäkin käytän omien sijoituksieni tekemiseen. Säilytys on ilmaista ja se on kaltaiselleni buy & hold -sijoittajalle tavattoman arvokasta. Tai noh.. kyllähän tuolle hinnan voi laskea, mutta ei mennä nyt sille. Pidän heidän palvelustaan myös siksi, että se tarjoaa helpon tavan tehdä ostoksia myös ulkomaan pörsseissä. Listalla ovat muistaakseni Pohjoismaiden lisäksi, Saksa, Kanada ja Yhdysvallat.

Ohessa heidän tekemä listaus suomalaisten suosikkiosakkeista ulkomailla:

1. Hennes & Mauritz
2. Seadrill
3. Apple
4. Fingerprint
5. Statoil
6. Novo Nordisk
7. Volkswagen
8. Tesla
9. BMW
10. Attendo

Listalla on hyvinkin tuttuja yrityksiä ja ehkä hieman yllättäen jopa kolme autonvalmistajaa. Tosin eipä niitä kotimaisessa pörssissä ole ensimmäistäkään, joten siksi ne on ulkomailta ostettava, jos niikseen tulee.

Olen maininnut ennenkin, että omistan dollariosakkeita. Tällä hetkellä noin 40% omistuksistani on kiinni dollareissa, mutta yhtäkään yllä olevan listan suosikkiosaketta niihin ei kuulu. Toki minulla on auto-osakkeita, mutta omistan Fordia.

Suomalaisten ulkomaalaisista suosikkiosakkeista en varsinaisesti kaipaa yhtään mitään. Hyviä yrityksiä nuo tietysti ovat, mutta en vain koe niitä niin kiinnostaviksi. Ehkä kättä vääntämällä ostaisin H&M tai BMW:tä, mutta onneksi kukaan ei minua ole asiassa painostamassa.

Minua on kiinnostanut ulkomailla energia, perusmetallit, kuluttajatuotteet ja rahoitus.

Ei kommentteja: