keskiviikko 1. heinäkuuta 2009

Elämän realiteetit ja uudet suunnitelmat

Heräsin tosiasiaan, että joudun todennäköisesti aloittamaan eräänlaisen metsästyksen. Olen asunut kohtuullisen edullisesti vuokratussa yksiössä johon on suunnitteilla putkiremontti. En ole täysin selvillä missä vaiheessa työt on tarkoitus aloittaa, mutta ei minua ainakaan huvitä jäädä tänne siksi ajaksi. Joten se tarkoittaa lähes suoraan uuden asunnon etsimistä.

Tämän ikäisenä ja tarpeeksi muiden asuntoja maksaneena, on ehkä syytä hankkiutua omaan asuntoon. Siis käytännössä sellaiseen, joka on iloisessa yhteisomistuksessa rahoitusyhtiön ja allekirjoittaneen välillä. Tilanne josta en ole mahdottoman kiinnostunut, sillä nautin suunnattomasti nykyisestä sitoutumattomuudestani. Tuollainen yhteisomistus ei kuulosta kovin houkuttelevalta, varsinkin kun sen tietää ettei se ole aivan lyhyt aikainen kumppanuus.

Olen kohtuullisen selvillä siitä, mitä haluan ja vielä paremmin mihin minulla on realistiset mahdollisuudet. Onneksi ne kohtaavat suhteellisen helposti ja todennäköisesti en joudu tekemään suuria kompromisseja. En tietenkään voi haaveilla uskottavasti Katajanokasta tai edes Kruunuhaasta, mutta muitakin hyviä vaihtoehtoja on olemassa. Ainakin tällä hetkellä haluan vielä pitää kiinni siitä Helsingistä, sillä siinä on minun korvassani enemmän hohtoa kuin Vantaassa. Järkisyillä sitä on vaikea perustella, mutta ei kaiken tarvitse aina perustua puhtaasti järkeen.

Katsotaan nyt miten tämä tästä ihan oikeasti etenee. Kuten kirjoitin, en ole hirveän innostunut koko asiasta. Tämä hetki ei mielestäni ole vielä se oikea aika hankkiutua korviaan myöten velkoihin.

Ei kommentteja: