sunnuntai 19. heinäkuuta 2009

Kesäviikonloppu

Kaikenlaista.. tämä viikonloppu on ollut kiistatta kesän paran yksittäinen viikonloppu. Tietysti mukaan mahtuu pari muutakin hyvää kahden päivän jaksoa, mutta tämä vetoaa minuun jostain syystä tavallista enemmän.

Lauantaina toki jouduin heräämään hyvinkin paljon tavallista aikaisemmin, itse asiassa jo ennen kello viittä. Olin lupautunut heittämään autottoman kaverin äidin lentokentäll, sillä julkisilla sinne ei olisi ehtinyt. Harmitti tietysti tavallaan aika vietävästi nukkua vain kuuden tunnin yöunet, mutta minkäs teet. Aamupäivästä tuli joka tapauksessa aivan mainio. Ei sillä, että olisin tehnyt oikeastaan yhtään mitään, en nimittäin tehnyt. Asetin kansituolin letkeimpään asentoon ja jäin torkkumaan moneksi tunniksi. Samalla sain tietysti kauan kaivattua aurinkoa pintaan ja uskoisin tuon punerruksen muuttuvan rusketuksen eri sävyiksi.

Tietysti olisi juuri sellainen päivä, että parhaat paikat löytyisivät jostain Klockskärbådanin tietämiltä. Ei minua kuitenkaan haittaa, sillä tämän viikonlopun ajan, parveke on ajanut asiaa täydellisesti.

Sunnuntaina on tietysti hieman tuulta, mutta minkäs sille mahtaa. Grillasin juuri hetki sitten hampurilaispihvejä, tosin ilman hampurilaisia, mutta se vain kuulostaa hauskemmalta kuin jauhelihapihvi. Hyviä niistä tuli ja nälkä lähti. Varsinkin kun mukana oli tuoreita perunoita ja kanttarellikastiketta.

Muistaako muuten kukaan, että neljäkymmentä vuotta sitten kolme amerikkalaista oli matkalla kohti Kuuta? Heinäkuun 20 päivä pitäisi olla merkittynä punakynällä jokaisen kalenteriin, sillä silloin ihminen käveli vieraan taivaankappaleen kamaralla. Aika kova saavutus, eikä siihen varmasti kovin moni luolassa kyyhöttänyt esi-isä osannut varautua.

Niin arkipäivää kuin miehitetyt avaruuslennot tänäpäivänä ovat, on minun sukupolveltani silti ryövätty kuulentojen synnyttävä jännitys. En osaa kuvitella, miltä tuntuu kyyhöttää oman sohvan pehmeydessä kun televisiosta voi seurava suoraa lähetystä Kuun tai vaikkapa Marsin kamaralta. Tietysti tulevaisuudessa on mahdolisesti siihen mahdollisuus, mikäli Barak Obama ei ryhdy sotkemaan edeltäjänsä Constellation ohjelmaa. Toisaalta tietäähän sen, miten todennäköistä tuon projektin rahoituksen jatko on tässä ajassa. Kuulema elokuussa selviää..

Ei kommentteja: