maanantai 17. toukokuuta 2010

John Adams telkkarissa

Kait se on myönnettävä julkisesti, että minulla on jonkin sortin fiksaatio jenkkeihin. Kyseessä on minusta ihan hieno maa ja yhteiskunta vaikka en omista asiassa ensikäden tietoa. Käytännössä kaikki perustuu median muodostamaan mielikuvaan, mikä tietysti on usein aika ohut tapa tutustua toiseen valtioon. Medialla tarkoitan nyt niin fiktio kuin faktapohjaista aineistoa, sillä kumpaakin tulee tuutin täydeltä joka ikinen päivä.

Viikko sitten tiistaina alkoi YLE:n ykköskanavalla HBO:n dramatisoitu sarja John Adamsin elämästä. Kyseessähän on yksi historian kiistattomista merkkihenkilöistä ja on ehdottomasti ansainnut oman tv-sarjan. Olkoonkin kyseessä vain seitsemän jakson minisarja. Koko sarjan alku meinasi mennä minulta täysin ohitse, eikä sitä ole minusta muutenkaan mainostettu kovin ahkerasti. Sääli, sillä kyseessä on taas hieno tilaisuus laajentaa yleissivistystään.

Niille joilta sarjan alku meni vielä pahemmin ohitse kuin minulta, sen pystyy katsomaan jälkikäteen YLE Areenasta. Tätä kirjoittaessani näyttöaikaa on voimassa yhdeksän päivää, joten liikaa ei kannata viivytellä.

Ei kommentteja: