keskiviikko 19. toukokuuta 2010

Pohjoinen kivenheittäjä

Mielenkiintoinen tilanne kehkeytymässä tuon uponneen Etelä-Korealaisen korvetin tiimoilta. Etelä-Korea syytti virallisesti sotalaivansa upottamisesta Pohjois-Koreaa ja hakee nyt rangaistusta kansainvälisen yhteisön välityksellä. Asiasta kirjoittaa New York Times, jonka välityksellä minäkin olen tilannetta pääasiassa seurannut. Kotimainen media ei ainakaan kovin terhakkaasti ole pureutunut asiaan, sillä se on todennäköisesti liian vaikea asia kiteyttää muutaman minuutin uutiseksi.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että Soul lähtee pakotteita YK:lta, mutta niiden läpiviemiseksi tarvitaan Kiinan tuki. Eikä siitä ole mitään takeita, sillä Kiina on pohjoisen ainoa todellinen tuki ulkomaailman joukoissa. Muutenhan kyseessä on lähes täysin eristäytynyt valtio, jonka diplomatia perustuu pääasiassa naapureidensa kivittämiseen ja uhkailuun.

Enpä tiedä.. on vaikea arvata miten tuo homma etenee, mutta yksikään suvereeni valtio ei purematta niele sitä, että naapuri upottaa sotalaivan ja surmaa 46 merisotilasta.

Ei kommentteja: