lauantai 29. toukokuuta 2010

Päätöksen tekeminen pelon ilmapiirissä

Melkoista myllerrystä.

Olen seurannut pörssin liikkeitä nyt kohtuullisen aktiivisesti, sillä pörssin nettisivua on helppo ja hauska pitää taustalla auki. Se on kertonut pelosta ja orastavasta toivosta, sillä kurssit ovat heiluneet päivästä toiseen ja laidasta laitaan. Tuntuu, että yhden nousupäivän jälkeen on aina tullut romahdus ja sen jälkeen taas uusi nousupäivä. Tämä on tarkoittanut sitä, että kurssit ovat pysyneet loppujen lopuksi suurin piirtein samassa. Tosin pitää muistaa, että kuukauden aikana on tapahtunut kohtuullisen merkittävä korjausliike. Suomeksi sanottuna OMX Helsinki indeksi tipahti noin tuhat pisteestä ja tämä näkyy myös allekirjoittaneen sijoituksissa. Alas on tultu huippuluvuista.


Nyt pohdintaa on siltä osalta, että mitä pitäisi tehdä. Leikittelin ajatuksella, että käyn kassan kautta ja rahastan osakkeeni käteiseksi. Tulin kuitenkin hylänneeksi sen, sillä minulla on yhä projekti kesken. Kyse voi olla tyhmyydestä, se nähdään lähitulevaisuudessa, mutta minusta on parasta katsoa tämä alusta loppuun.

Mitä sitten tehdä ylimääräisellä käteisellä, jota on taas pikkuhiljaa kertynyt tilille? Olen pohtinut pitääkö tehdä lisäostoja vai odottaa. Odottaa mitä? Kurssinousua vai laskua, en osaa itsekkään sanoa varmaksi. Yksi viisaus on tietysti siinä, että pitää olla rohkea silloin kun muut pelkäävät ja nyt on tilanne, jossa kaikki muut pelkäävät. En vain osaa sanoa, että pelätäänkö maailmanloppua vai maailmanlopun mahdollisuutta.

Omaa sijoituspäätöstäni en ole vielä tehnyt, mutta se pitäisi tehdä ensi viikon aikana. Suuntaan tai toiseen. Pitää kuitenkin muistaa, että minun neljän osakkeen lista on edelleen hyvin defenssiivinen, enkä ole missään nimessä kasvattamassa sen riskiä. Ostokohteena ovat siis joku seuraavista: Fiskars, Fortum tai Sampo. Talvivaara ei tuohon listaan tällä kertaa lisää, sillä en ole vielä valmis kasvattamaan sen osuutta sijoitussalkussani.

Ei kommentteja: