keskiviikko 15. syyskuuta 2010

Ihanko tosissaan rouva ministeri?

Meinasin hymähtää ääneen kun opetusministeri Virkkunen perusteli pakkoruotsin tarpeellisuutta myös sillä, että on valtion virkojen hakuvaatimuksena virkamiesruotsin osaaminen. Kuvitteleeko rouva ministeri ihan oikeasti, että koko kansa tulee työllistymään valtion virkaan?

Eilinen Mestareiden liigan ensimmäinen ottelupäivä on sitten takana, tänään pelataan toinen kierros, mutta jää katsomatta. En viitsi katsoa netistä jotain striimiä ja telkkarista otteluita ei näe ilman maksukorttia, sitä minulla ei ole. Olin lyönyt vetoa kahdesta ottelusta, Werder Bremen vs. Tottenham ja Manchester United vs. Rangers.

Veikkasin vierasvoittoa Pohjois-Lontoon ylpeydelle ja kaikki näytti kohtuullisen hyvältä, sillä Tottenham meni varhain 2-0 johtoon. Werder Bremen kuitenkin kavensi ja tasoitti pelin toisen puoliajan alussa, lopputulos 2-2. Rahat kankkulan kaivoon.

ManU vs. Rangers sen sijaan päättyi tasapeliin aivan kuten olin veikannut. Palautuskerroin oli hieman yli 6, joten tämä 0-0 nyhjäys takasi alkaneen kauden parhaan yksittäisen tuoton. Kiva juttu vaikka normaalisti kierrän tuollaiset riskisijoitukset kaukaa.

Tea party eli Teekutsu liike menestyi Republikaanien esivaaleissa jopa odotettua paremmin. Kyse on Republikaanien tulevista ehdokkaista osavaltioiden senaattorivaaleissa ja siten merkittävä osa Amerikan sisäpolitiikkaa. Kirjoitin siitä lyhyesti jo aikaisemin kesällä, mutta en ole vielä missään vaiheessa oikeasti perehtynyt asiaan. Sääli sillä asia vaatisi ehdottomasti enemmän huomiota, kyseessä on kuitenkin potenttiaalisesti erittäin merkittävä muutos Yhdysvaltojen puoluekartassa. Käytännössä siellä on kaksi puoluetta, Demokraatit ja Republikaani, jotka pallottelevat valtaa toisilleen säännöllisen epäsäännöllisesti. Nyt saattaa jopa käydä niin, että Republikaanit hajoavat kahteen eri siipeen, ääritapauksessa kahdeksi eri puolueeksi.

Välirikkoon viittaa joka tapauksessa ainakin se, että Delaware osavaltiossa Republikaanien tähtiehdokas hävisi Teekutsujen ehdokkaalle. Meinaa sitä, että paikoitellen valtakunnallinen puolue on hätää kärsimässä. Se siirtää tasapainoa oikealle, mutta miten pitkälle?

Ei kommentteja: