torstai 9. syyskuuta 2010

Tänne uudestaan

Tänään tuli todella pitkästä aikaa sellainen fiilis, että "täällä pitää käydä toisenkin kerran" käydessäni lounaalla. Olin kaveri J:n kanssa liikkeellä ja etsimme samoilla kulmilla ollutta malesialaista raflaa, mutta ei sitä tietenkään löytynyt. Tosin todennäköisempää oli, että kävelimme koko puljun ohitse ja jätimme sen noteeraamatta. Väliäkö sillä, sillä aina on ensi kerta.

Tuo lounaspaikka minne sitten päädyimme oli Thairavintola Tamatin, joka hehkutti thaibuffettia hintaan 8,50€. Itse asiassa ruoka ja kortteli huomioiden, se on minusta aika kohtuullinen hinta. Samoilta kulmilta kun löytyy lukuisia lounaspaikkoja, missä hintaa pyydetään jopa puolitoista euroa enemmän. Ryöstöä.

Jos voit mitenkään päättää mihin aikaan lounaalla käyt, niin tuolla kannattaa käydä vasta puolen päivän jälkeen. Itse asiassa 12.30 saattaa olla aika ideaali, sillä se kaikista pahin ryysis on loppunut. Ruokaa nimittäin edelleen riittää ja se on hyvää. Siis ihan oikeasti. Erikoismaininta siitä, että ruoka on tulista! Siitä kyllä varoitetaan pienellä lapulla, aina tulisen ruuan kohdalla ja tämä on ihan hyvä käytäntö. Varsinkin jos vaihtoehtona olisi se perinteinen suomiblandis kaikesta vähänkään tulisesta. Täällä siihen ei onneksi syyllistytä.

Mitäs muuta... Turistina tee kaupassa. Puhuin itselleni maistiaiset paikan kalleimmasta teelaadusta kun olen niin rajoittunut kuumien juomien suhteen. Tee on minulle eräänlainen kompromissi silloin kun en halua olla epäkohtelias. Normaalisti vieraille tarjotaan aina kahvia ja on suuri hämmästys kun vieras ei suostu juomaan sitä. Vielä suurempi hämmennys syntyy siitä kun kieltäytyy vielä teestä, sillä se on se ainut hätävara johon osataan turvautua kahvin jäädessä termokseen. Silloin kun en halua olla hankala, tyydyn ottamaan teetä vaikka ei se missään mielessä ole mitään herkkua. Sitä pitäisi opetella juomaan, enkä minä viitsi. Hittojako sitä opettelemaan sellaista mistä ei alkujaankaan ole kovin innoissaan?

Joka tapauksessa, kyseessä on YE SHENG PU´ERH niminen tee laatu ja The Huone tarjoaa sitä herttaiseen 750 euron kilohintaan. Hintaa voi verrata mielessään vaikkapa teräksen tämän päivän spottihintaan, joka on USD 545,00 / tonni. Pistää miettimään.

Ei kommentteja: