sunnuntai 19. joulukuuta 2010

"one shot - one kill"


Olen pelannut tuota Fallout: New Vegasia nyt reilut 57 tuntia ja suurimmaksi osaksi nauttinut jokaisesta minuutista. Eilen illalla kohtasin kuitenkin Dead Wind Cavernissa useamman Deathclawn, jotka ovat kiistatta koko pelin pahimpia vastuksia.

Yritin ainakin puolenkymmentä kertaa taistella tieni luolan läpi erilaisten aseiden avulla, mutta ilman tulosta. Pimpattu (high speed motor) minigun, heavy incinerator, AER14 prototype, Annabelle ja käytännössä kaikki muut työkalut mitä minulla selkärepusta löytyivät, olivat turhia. En päässyt edes luolan suulta peremmälle. Lopulta keksin käyttää J:n taktiikkaa ja sneakata ympäri luolaa Gauss kiväärin kanssa, vain huomatakseni, että se toimii.

Itse asiassa se toimi niin hyvin, että minulle tuli lievä morkkis koko asiasta. Käytännössä jos vain viitsit ryömiä, piileskellä ja ammuskella vihollisia etäisyyden ja huomaamattomuuden turvin, kellistät käytännössä vihulaisen kuin vihulaisen yhdellä laukauksella. Hieman masentavaa, sillä olen pyrkinyt rakentamaan ns. all-rounder taistelijan, joka pystyy taistelemaan aseella kuin aseella, tiensä läpi pahimpienkin paikkojen. Nyt sitten vastaan tulee tuollainen "one shot - one kill" taktiikka, mikä vie jännityksestä sen parhaimman terän. Kurjaa mutta minkäs teet, sitä paitsi muuten tuo Dead Wind Cavern olisi jäänyt minulta valloittamatta.

Ei kommentteja: