keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Huuto pimeyteen

Aivan kuin ministeri Erkki Tuomioja yrittäisi pelastaa sen mitä pelastettavissa on, sillä hän todella näytti melkoisen aukon omassa älykkyydessään, tanssiessaan Norjan tragediassa kuolleiden haudoilla. Uutispäivä Demarissa mies kertoo kuinka hänen mielestään aseet tulisi säilyttää rekisteröityjen ja valvottujen metsästys- ja ampumaseurojen tiloissa.

Ensinnäkin tälläisiä tiloja ei yksinkertaisesti ole riittävästi Suomessa. Suurin osa Suomen ampumaradoista ovat keskellä metsää, koska niihin ei ole lainsäädännön ansiosta järkevää investoida. Mitä järkeä on kerätä yksityishenkilöiden laillinen omaisuus keskelle ei mitään johonkin munalukolla varustettuun merikonttiin?

Toiseksi onko yhteiskunnalla oikeasti oikeus puuttua siihen missä ja miten yksityisomaisuutta tulee säilyttää? Varsinkin jos kyse on velvollisuudesta varastoida omaisuus omistajansa kodin ulkopuolelle.

Kolmanneksi Suomessa on perustuslain vastaista vaatia kansalaisia kuulumaan johonkin rekisteröityyn järjestöön. Tuomiojan ehdotus sotii oman tulkintani mukaan perustuslakia vastaan. Sitä paitsi kuinka seuroja voidaan velvoittaa valvomaan seurojen ulkopuolisten jäsenten omaisuutta?

Neljänneksi samalla logiikalla kansalaisten keittiöveitset pitäisi kerätä pois, sillä suurin osa Suomessa tapahtuvista surmateoista suoritetaan normaaleilla keittiötyökaluilla.

Viidenneksi Suomessa on tälläkin hetkellä aselaissa kohta, joka velvoittaa yli viiden ampuma-aseen omistajan säilyttämään aseensa lukitussa, poliisin hyväksymässä säilytystilassa. Näitä kutsutaan yleisesti asekaapeiksi.

Omaa kieltänsä puhuu myös vastavalitun ulkoministerimme julistus siitä, että "harrastustoiminnassa ja metsästyksessä ei tarvita konetuli- ja automaattiaseita". Herttaista, sillä Suomessa konetuli- ja automaattiaseita ei saa tälläkään hetkellä käyttää metsästys- eikä harrastustoiminnassa. Ne harvat kaverit joilla on oikeasti hallussapitolupa sarjatulta ampuviin aseisiin, ovat lääninhallituksen päätöksellä hyväksyttyjä asekeräilijöitä. Samoja kavereita joilta myös edellytetään erikseen lukittavia asekaappeja ja muita säilytystiloja asekokoelmaa varten. Usein näihin keräilylupiin on myös asetettu ehto, ettei aseella saa ampua.

Kyllä ihmisellä on oikeus esittää olevansa älykkö, mutta samaan aikaan se vaatii asioihin perehtymistä. Nyt meillä on käsissämme ulkoministeri, joka sotkeutuu oman tonttinta ulkopuolisiin asioihin tietopohjalla, joka osoittaa älyllistä riittämättömyyttä.

Ei kommentteja: