perjantai 15. heinäkuuta 2011

Avaruus postissa

Poissaollessani posti oli taas tuonut kokonaisen Avaruuden minulle, hienoa touhua se sellainen. Kyse on siis tuosta Ursan jäsenlehdestä, mitä voisin suositella kaikille ajattelemiseen tykästyneille. Hinta on halpa ja sivistyksen määrä on suunnaton. Kansijuttuna näyttää olevan tarina Venuksesta ja siitä miksi se on sellainen kuin se on, kamalan kuuma ja muutenkin aika hikinen paikka elämän kannalta.

Jotta ei menisi aivan pelkäksi avaruudeksi, niin kävin taas omasta mielestäni aivan mainiossa antikvariaatissa l. Päijänne antikvariaatissa, tuolla jyväskylän ruutukaava-alueella. Sillä on uusi omistaja ja ensivaukutelman perusteella kovin palvelualtis ja kohtuullisen tietäväinen kaveri. Tosin tietämys rajoittuu kaunokirjallisuuden puolelle, sillä Sven Hedin oli täysin tuntematon suuruus.

Eihän mies minullekkaan ole mikään suuri sankari, mutta juuri kyseisestä kaupasta olen löytänyt omistavani kirjat häneltä. Vieläpä ensipainoksina kun puhutaan suomennetuista teoksista. Ei enempää hänestä.

Löysin Jules Vernen, Saareen heitetty kirjan joka kuuluu yhteen suosikkisarjaani. Kyseessä on robinsonadi Salaperäisen saaren seikkailuista, jossa viisi urheaa amerikkalaista selviytyy ja elää salaperäisellä saarella. Mahtava tarina nuoren miehen mielelle tai poikamaiselle tytölle.

Ei kommentteja: