maanantai 25. heinäkuuta 2011

Hyvältä lomalta hyvä paluu

Kävin tänään taas Ranskassa. Narikkatorin kupeessa oli jälleen kerran ranskalaisia kauppiaita, mutta ehkä lämmin ilma on vienyt parhaan terän myös heistä. Oli kovin väsyneen näköistä touhua, eikä aikaisemmin niin houkutteleva hot dog koju ollut kovin kummallisen näköinen. Pari väsynyttä nakkimakkaraa ja tummahipiäinen nainen kojun varjossa istumassa. Kävelimme ohitse.

Kampin B&J jäätelökioskin varjossa oleva paikallinen kahvilayrittäjän pehmisstandi sen sijaan oli mainio. Yksi viime vuosien suurin suklaapehmis, tasan kaksi euroa. Ei paha, ei ollenkaan paha.

Muutenkin ihan hyvä päivä ja varmaan ensimmäinen todellinen lomaltapaluu, koskaan ikinä. Hyvä kokemus kaikenkaikkiaan.

Tekisi mieli käydä muuten huutokaupassa. Löysin yhden maalauksen mikä olisi alustavasti ihan mielenkiintoinen, ei mitenkään mahdottoman kaunis tai erikoinen, mutta aihe on hauska. Tiedän ainakin yhden henkilön joka sitä osaisi arvostaa.

Viikko tulee olemaan mielenkiintoinen, sillä keskiviikkona on taas jalkapalloa kun HJK isännöin Dinamo Zagrebia. On aavistuksen vaikea uskoa kotijoukkueen voittoon, mutta ei se tietysti mahdotonta ole. Kaiken kolahtaessa kohdallaan kotijoukkue pystyy kyllä haastamaan ehdottomasti kovemman vastustajan. Tosin pelimiehenä pelaisin todennäköisesti vierasjoukkueen puolesta, mutta en viitsi. Lopputulema on kuitenkin sen verran epävarma, ainakin minun kirjoissa.

Ps.

Mitä tulee poliitikkojen puheisiin uuden aselainsäädännön kiristämisestä, niin ne ovat mielestäni aika kevyttä politiikkaa. Sellaista irtopisteiden hakemista ja palovakuutuksen tarjoamista vielä savuavien talonraunioiden ääressä.

Ei kommentteja: