lauantai 2. heinäkuuta 2011

Kohta mennään

Vaikea kuvitella millaisia ajatuksia tällä hetkellä pyörii ottelijoiden mielessä, mutta uskoisin niihiin sekoittuvan jännitystä ja jonkinlaista mielenrauhaa. Tuon tason nyrkkeilijät eivät ole ensimmäistä kertaa pappia kyydissä ja uskon heidän kyllä tietävän mihin ovat ryhtymässä.

En ole lukenut mistään varsinaisia ennakkoja kyseistä ottelua silmälläpitäen, joten olen onnellisen tietämätön mitkä ovat viime hetken tunnelmat. Uskon edelleen Vladimirin voittoon ja veikkaan ottelun päättyvän turnaukseen, myöhäiseen turnaukseen, mutta silti Hayesin tajunnan katoamiseen. Mihin tämän arvion perustan? En yhtään mihinkään.

Toivon hyvää ja tasaista ottelua. Sellaista missä kummallakin on mahdollisuudet voittoon. Enemmän teknistä nyrkkeilyä kuin aivotonta takomista. Toisaalta haluan kyllä nähdä nyrkkeilyä, enkä mitään väistelyä. Kovaa, teknistä ja tehokasta iskujen vaihtoa.

****

P.S Ottelun jälkeen.

Hayes oli vaisu, joskin uskomattoman nopea. Vastaavia refleksejä en muista nähneeni ihan viime aikoina, mutta muuta ei oikeastaan ole sanottavaa miehestä. Reilu 10 minuutin odottelu nimen kuuluttamisen jälkeen oli tökeröä ja mautonta. Äijillä on koko päivä aikaa saada kaveri kehäkuntoon ja silti myöhästytään tuon verran.

Vladimir oli koko ottelun ajan hallitseva osapuoli. Hän kontroloi kehän keskustaa ja pakotti liikkeellään vastustajan kehän laidalle. Mitään todellista iskujen vaihtoa ei nähty, mutta ottelu oli hyvin taktinen, tarkka kamppailu ja minä pidin siitä. Klitschkon vasen oli kuin tuntosarvi, koko ajan tunnustelee ja häiritsee vastustajan toimintaa ja aina valmis nopeaan iskuun. Ehkä vasta kahdeksannessa erässä näkyi selvästi kuinka Tohtori teräsnyrkki lähti hakemaan tyrmäystä, mutta ei siihen ollut paikkaa. Hayes oli aivan liian nopea sellaiseen.

Hyvä ja viihdyttävä ottelu, joskin aivan liian selkeä alusta alkaen. David haukkui lujempaa kuin pystyi puremaan.

Ei kommentteja: