perjantai 9. syyskuuta 2011

Kolmas kerta toden sanoo

Vanhaa totuutta mukaillen kansalla on nyt ainutkertainen mahdollisuus sanoa se todellinen totuus Väyrysen Paavon presidenttiydestä. Suomen pitkäaikaisin ulkoministeri on nyt selättänyt puolueensa ja päässyt Keskustan ainoaksi ehdokkaaksi ensi vuoden presidentin vaaleihin.

Niin mielenkiintoinen nimi kuin Paavo Lipponen onkin, niin en todellakaan näe mahdollisuutta, jossa hän aikuisten oikeasti haastaa Sauli Niinistön. Hänen ehdokkuutensa on eräänlainen kääntötemppu sille, ettei demareilla ollut ketään todellista ehdokasta.

Väyrynen on tavallaan myös sitä samaa, mutta ero tulee mielestäni kahdesta asiasta. Väyrynen ei ole koskaan kieltäytynyt ehdokkuudesta, vaan on aina ollut siihen halukas astumaan. Toiseksi hän aidosti uskoo voittavansa, jos ei nyt aivan presidenttiyttä niin ainakin pääsyn toiselle kierrokselle. En usko, että edes Lipponen uskoo omiin mahdollisuuksiinsa samassa asiassa.

Pelistä puuttuu enää oikeastaan yksi liikkuva ja merkittävä palanen. Mitä Perussuomalaisten Timo Soini tekee oman ehdokkuutensa kanssa? Kysymys on erittäin mielenkiintoinen, sillä kaikki tähän astiset presidenttigallupit antavat osviittaa ettei Timo ole todellinen ehdokas. Hän on suosiossa jäljessä jopa Paavo Lipposta. Ohessa linkki Iltalehden uutiseen asiasta, joka toki on jo viime keväältä, mutta nopean googlauksen jälkeen suurin osa otsikoista oli samaan suuntaan kallellaan.

Soini älykkäänä miehenä tietää tämän ja tietää myös senkin, että hänen todellinen tilaisuutensa tulee vasta kunnallisvaalien aikaan ensi vuoden lokakuussa. Silloin hänellä on mahdollisuus kaataa koko hallitus ja astua suurimpana puolueena pääministeriksi.

Kannattaa myös muistaa, että mistä Perussuomalaisten äänestäjät löytyvät. Entisistä keskustalaisista ja tämä on tulevassa presidentinvaalissa yksi suuri tekijä. Kuinka helppoa entisten keskustalaisten on äänestää Keskustan presidenttiehdokasta, joka on tunnetusti ollut EU kriittinen jo ennen kuin Suomi liittyi Euroopan Unioniin.

Se miten Väyrynen äsken päättyneessä lehdistötilaisuudessa myhäili ja lupasi toimittajien ällistyvän, voi hyvinkin liittyä tähän samaan asiaan. Uskonpa todella, että Paavo vanhana kettuna on kyllä haistanut mihin herkkupala on kätketty ja tietää kuinka siihen päästään käsiksi.

Ei kommentteja: