maanantai 26. syyskuuta 2011

Top lista ja sen kärki - Farang

Kävin ystävä V:n kanssa viime viikolla syömässä Suomen parhaimmaksi listatussa ravintolassa, eikä se ollut kuuluisuutta kerännyt Chez Dominique. Välimäen Hansin kahdella Michelin tähdellä palkittu ravintola on tiputettu kylmästi kolmanneksi Suomen 50 parasta ravintolaa listalla. Kärkisijaa pitää hallussaan Farang.

Retki oli minulle toinen Michelin oppaassa mainittuun ravintolaan. Ensimmäinen oli huhtikuussa tehty reissu ravintola Groteskiin, joka on vuonna 2008 huomioitu Bib Gourmand merkinnällä. Kaiketi hyvän laadun ja hintasuhteen merkki.

Farang oli upea kokemus! Kaikki ne ihmeelliset, uskomattomat ja herkulliset makuyhdistelmät olivat jotain käsittämätöntä. En ole aikaisemmin edes tajunnut millaisia makuja maailma pitää sisällää, sillä alusta lähtien olin kuin sokea veistosgalleriassa. Yllätyksiä, yllätyksiä ja upeita kokemuksia. Ohessa ruokalista:

Alkuruoka
- Lady Boi (cocktail)
- Rapukakku, härkä "tar tar" ja maapähkinä dressing

Pääruoka
- Wokissa paahdettua possunkylkeä, vihreää pitkäpapua
- Vasikanposkea "Rayong" (seuralaisen ruoka)

Jälkiruoka:
- Silom SQ (banaanikakku)
- Nab Rom Kai (cocktail)

Alkuun pöytään saapunut Lady boi oli lievä pettymys. Olen juonut parempiakin cocktaileja, vaikka ei tämä mitään pahaa ollut. Hieno kuuman kesäpäivän drinkki, hiekkarannalla aurinkotuolissa lekotteluun.

Rapukakku oli taivaallista.

Pääruokana olleet possunkylki ja vasikanposki olivat ehkä elämäni parhaimmat lämpimät ruuat. Pehmeän rasvaista ja täydellinen tasapaino suolan ja mausteiden kanssa. Ensiluokkaista.

Jälkiruokana ollut Silom SQ oli aika heikko esitys. Se ei missään mielessä vastannut pääruuan nostattamia odotuksia ja oli melkoinen pettymys. Hyvää banaanikakku tietysti oli, mutta jotenkin mitäänsanomaton se kyllä oli. Samoin jälkiruuan kanssa tilattu cocktail Nab Rob Kai toi mieleen Kajaanin ja siellä juomani marianne drinkin. Jotain hyvin samaa tuossa oli, vaikka ainekset olivat erilaiset.

Hieno kokemus. Olen ylpeä ja tyytyväinen voineeni sanoa käyneeni Suomen parhaaksi arvostetussa ravintolassa. Suosittelen kaikille, varsinkin jos seura on yhtä hyvää kuin minulla.

Ei kommentteja: