sunnuntai 27. huhtikuuta 2008

FC Honka vs. MyPa

Ajatuksia pelistä. Kummankin joukkueen hyökkäyspeli kangerteli, se ei ollut niin sulavaa kuin sen pitäisi olla. Keskikentän ylitse palloa tuodaan ajoittain jopa todella mallikkaasti, mutta juuri ennen maalialuetta vauhti hidastui ja aletaan pälyilemään missä on kavereita. Tietysti kausi on vasta alussa, mutta tuollaista hidastelua ei saisi olla. Sen verran nopeita kaikki pelaajat ovat, että tuon hidastelun aikana hyökkäyksen teho menetetään. Vauhdilla lähemmäs maalia ja sieltä syöttö ennalta sovitun kuvion mukaan. Se tuo nopeutta ja vaarallisuutta.

Toinen huomio. Syöttötyöskentely on korkeintaan tyydyttävää. Syötön pitäisi olla peliä eteenpäin vievä. Hyvin usein syöttö tulee liian taakse ja pysäyttää etenemisen. Huomasin saman jo Liigacupissa ja sitä edeltävässä junioreiden harjoituksissa. Onko kyseessä suurempikin ongelma?

Yksilöt ovat ihan kohtuullisia, osa jopa todella hyviä. Herkku oli asiallinen peli, mutta voi taivas miten ruman näköistä peliä se mies pelaa. Tehokas ja ilmeisen tyytyväinen tekemäänsä maaliin, mutta tyylipisteitä mies ei kyllä pelistään saa.

Jalasto oli pätevä ja tulee olemaan tämän kauden menestyjä. Oli puolustuksen kuningas minun silmissäni ja kruunasi pelinsä maalilla.

Ensimmäinen puoliaika oli kohtuullisen huono. Kummankaan pelissä ei ollut todellista tehoa ja maalipaikkoja tuhrittiin kummaltakin puolelta. Toinen puoliaika oli huomattavasti parempi ja Hongalle oli ilmeisesti terästetty, että tarvitsee olla terävämpi ja olihan Honka. Peli oli röyhkeämpää ja hyäkkäyksiin noustiin nopeammin. Ajoittain päästiin jopa täysin eroon siitä viimeisen puoliskon hidastelusta, mikä aiheutti heti enemmän vaaraa.

Mypa ei ollut huono ja varsinkin numero 33 (Neemelo) oli muutaman kerran täysin pitelemätön. Sellainen vahva härkä, joka osasi myös kohtuullisen tekniikan. Perusvarma joukkue, mutta ei tällä pelillä nouse keskitasoa korkeammalle varsinkin kun kiinnostun puolustukseen loppui lähes täysin viimeisen vartin aikana. Ketään ei kiinnostanut juosta takaisin omalle puoliskolle vaikka Honka painoi eteenpäin pallon kanssa kuin höyryjuna. Motivaatio pitää saada kuntoon, sillä peli kestää viimeiseen vihellykseen saakka.

Lopputulos: 2-0 FC Hongalle
Maalit: Vuorinen, Jalasto

Ei kommentteja: