sunnuntai 13. huhtikuuta 2008

Kulttuurimatkailua metrolla ja raitiovaunulla


Pitäisi jo tähän ikään päässeenä tajuta, että huhtikuussa on syytä pukea pitkät alushousut kun menee katsomaan jalkapalloa. Eilen tuli pääpiirteissään maksettua siitä, että pääsin pariksi tunniksi palelemaan Suomen ehdottomasti tuulisimmalle jalkapallostadionille.

Eilen lauantaina pelattiin vuoden 2008 liigacupin finaali Finnair stadionilla ja menin katsomaan sillä siellä pelasi tällä hetkellä ehkä Suomen kuumin jalkapallojoukkue. TPS on mediaseksikäs joukkue ja siltä odotetaan paljon ainakin niissä jalkapalloympyröissä joita olen seurannut. Tällä kertaa kävi kuitenkin niin, että turun toinen ylpeys Inter oli parempi maalein 1-0. Maali oli upea pusku ja täysin ansaittu maali. Uskoisin, että Inter tulee olemaan ensi kauden yllättäjä, vaikka en usko sen pääsevän mitalleille asti. Furuholm ei ole ainakaan minun silmissäni mikään maalintekijä. Muuten joukkue oli oikeastaan ihan pätevä.

Puolustus on Suomen mittakaavassa aika loistava, Hooiveld ja Cordache ovat todella päteviä. Chatto keskikentällä pisti myös silmääni, sai kokea pelin kuluessa muutaman aika sikamaisen tempun, mutta pelasi siitä huolimatta hyvän pelin. Varsinkin Paatelaisen kyynärpää rintalastaan oli ruma temppu aivan pelin alussa. Varsinkin kun jäi tuomarilta täysin huomaamatta.

En tiedä miten paljon kyse oli Dragtsmanin taktiikkaa, mutta ihmettelin miksei laidalla pelannutta Ats Purjetta käytetty pallon ylöstuonnissa enempää. Mies on ilmeisesti todellinen pelaaja ja pystyi pitämään palloa tiukoissakin tilanteissa. Ehkä terävämpää osallistumista hyökkäysalueella ja olisi yksi liigan vaarallisimmista pelaajista. Syvällistä pohdintaa yhden esiintymisen perusteella, eikö totta..

TPS:n pelistä ei jäänyt minulle sen suurempaa muistikuvaa. Puolustus on hyvä, Heinikangas on kivijalka, johon TPS:n puolustus perustuu ja se saattaa olla pitkän kauden aikana ongelma. Onko heillä toista vastaavanlaista puolustuksen johtajaa mikäli numero 8 on sairaslomalla? Ääritalo ei ollut parhaimmillaan tai minä ainakin olen nähnyt häneltä parempiakin pelejä. Tuo kuvaa TPS:n peliä ehkä parhaiten, eivät olleet parhaimmillaan tai ainakin toivon ettei tuo ollut sitä parasta TPS:ää. Sillä jos se oli niin saamari.. koko hypetys on ollut ihan turhaa ja olen uskonut pelkkää kuvitelmaa.

Ihan kiva peli.. TPS:n fanitusporukka oli aika messevä. Sööttiä kuinka isot miehet laulaa yhdessä "vihaan Interiä". Se on sitä kauan kaivattua kulttuuria..

Ei kommentteja: