maanantai 21. huhtikuuta 2008

Jalkapallokausi

Nyt se sitten tuli, elämäni ensimmäinen kausikortti. Tänään oli postilaakusta tipahtanut raitapaitojen kausikortti eteläpäätyyn. Ei tuo oikein ole sitä mitä halusin, mutta minkäs teet. Vieroitushoitoa piti keksiä ja tuo paikalliset Viikingit ei vain kiinnosta. Kuinka voisin ostaa kausikortin joukkueelta joka on todennäköisesti JJK:n pahin kilpailija ensi kaudella?

Tarkoitan jalkapalloa.. JJK pelaa nyt toista kautta peräkkäin ykkösdivisioonassa ja hakee suoraa nousua Veikkausliigaan. Viikingit tipahti alkavalle kaudelle ranskalaisen visiitin jälkeen takaisin divariin ja haluaa takaisin liigaan. Onhan se kieltämättä aivan eri asia pelata palloa toiseksi korkeimmalla tasolla kun yhtä hyvin voisi pelata korkeammallakin. En tiedä tarkkaan Viikinkien voimasuhteita, mutta kova joukkue siellä on varmasti tulossa. JJK saa tehdä todella töitä, että pääsee kilvoittelemaan noususta. Harmittaa, että Harjulle ei vain pääse.

Siksi minä sen kausarin ostin tuonne Suomen tuulisimmalle stadionille. Aivan yhtä kovasti minä gloryhunttasin HJK:ta silloin kun se pelasi mestareiden liigaa, mutta ei minulla ole koskaan ollut sinistä sydämmessä. Ei raitoina, eikä tähden muodossa (tuo oli sitten viittaus työkaverilukijalle). Tuntuu, että HJK on hyvin helsinkiläinen joukkue. On täysin tyytyväinen omaan ylivertaisuutensa ja keskittyy enemmän tai vähemmän omaan napaansa. Ilman, että kilpaillaan tulevaisuudesta. TPS, TamU ja jossain määrin jopa Honka ovat kovaa vauhtia ajamassa suuren ja mahtavan ohitse, elleivät ole sitä jo osin tehneet. Itseasiassa tämä kausi on varmasti eräänlainen suunnannäyttäjä Suomen jalkapallomaailmassa. Monellakin eri tavalla.

Jaksaako HJK taistella mitalisijoista, tuskin. Tampereella ja Turussa tehdään ilmeisesti asioita oikein ja sinne on muodostumassa uudet kotimaiset suurseurat, ilman, että Helsinkiläisiltä on kysytty yhtään mitään. Tosin jos HJK osoittaa kyntensä ja taistelee tiensä mitalipeleihin on se vain hyvä asia. Suomi tarvitsee suurseuroja olivatpa ne sitten Turussa, Tampereella vai Helsingissä. Niitä tarvitaan tuomaan kotimaiseen jalkapalloon lisää rahaa. Lisää rahaa tuo lisää menestystä ja menestys ruokkii itseään. Blah.. ketä kiinnostaa.

Veikkausliiga veikkaus 2008:

1. TPS
2. TamU
3. Honka
4. FC Inter
5. HJK
6. FC Lahti
7. Haka
8. IFK Mariehamn
9. MyPa
10. RoPS
11. Jaro
12. VPS
13. FC KooTeePee
14. KuPS

Taulukko perustuu sitten ihan puhtaaseen arpomiseen ja siihen millainen mututuntuma tätä kirjoittaessa sattui olemaan. Syy miksi arvoin Interin noin korkealle johtuu yksin omaan siitä, että se menestyi Liigacupissa. Sillä on loistava keskuspuolustus, nuori ja kehittyvä joukkue. Lisäksi odotan heidän uudelta kärkimieheltä maaleja. Angolan ihme Correia on kieltämättä täysin pimeä kortti, mutta jos hän on samasta puusta kuin Hooiveld niin silloin Inter tulee olemaan kauden ehdoton yllättäjä.

KuPS oli hyvä viime kaudella ykkösessä, mutta en usko sen riittävän liigassa. Joukkue ei minun mielestäni ole mitenkään hirveästi vahvistunut ja viime vuonna se oli huonoimmillaan todella huono. Muistan vielä sen Harjun rökityksen jossa KuPS oli täysin vastaantulija.

Honka on noin ylhäällä ihan sen innostuksen vuoksi mikä siellä on päällä. Sellaista on vain kunnioitettava ja haluan uskoa siihen, että Honka kisaa paikasta Euroopassa kauden loppuessa. Sitä paitsi Honka sai takaisin Hermanni Vuorisen ja se tulee olemaan joukkueelle kova juttu. Heillä on nyt ehdottomasti yksi liigan tehokkaimmista hyökkääjistä. Miksi tehokkain? Siksi, että Herkun on käytettävä tämä tilaisuus tai muuten hän vajoaa takaisin rivimiesten harmaaseen massaan. Tällä kaudella ratkeaa se onko miehestä ulkomaalaisvahvistukseksi.

TPS ykköseksi ihan sen mediahumalan takia. Kuusela haluaa näyttää olevansa paras suomalainen jalkapallovalmentaja ja viedä joukkonsa Eurooppaan. Joukkue on ollut kasassa viime vuodesta ja on selvästi vahvistunut. One on tällä kertaa kunnossa ja nuoret teinisankarit ovat jo melkein miehiä. Sitä paitsi.. olisihan se surku jos kaikki tämä hypetys olisi turhaa. Harmittaa muuten ettei ollut Liigacupissa kynää mukana, olisin saanut Onen nimmarin otteluohjelmaan.

Ei kommentteja: