perjantai 18. heinäkuuta 2008

Käytännöllisyys ja laiskottelu kunniaan

Tänään on perjantai ja kuten kaikki kalenteria seuraavat ihmiset tietävät, huominen on lauantain. Viikonloppu ja hetken tauko arkipäivän aherruksessa. Olen päättänyt, että vietän huomisen päivän laiskotellen. Ainoa mitä tulen tekemään on imurointi, mutta se saa riittää.

Minua ei tällä hetkellä kiinnosta mikään muu kuin laiskottelu. Koen olevani väsynyt ja haluan vain olla rauhassa, ilman mitään tekemistä. Ainoa mikä harmittaa on se, että kirjasto oli tänään kiinni kun sinne yritin mennä. Tietysti se sulkeutuu perjantaina jo kuudelta eikä ole enää auki kun kokeilen ovea kello seitsemän. Olisin lainannut C.S Foresteria, mutta se jäi nyt tekemättä. Toivottavasti huomenna on kuitenkin aurinkoista, että pääsen parvekkeella ja eiköhän tuolta hyllystä löydy joku jännittävä kirja jonka voi aloittaa uudestaan. En nimittäin vieläkään koe olevani valmis aloittamaan Sota romaania tai paria muutakin säästämääni kirjaa.

Päästin muuten keskiviikkona kenkägeenini valloilleen ja ostin mustaa nahkaa. Amerikan armeijan maihinnousukengät, kuulostaa hienolta ja onhan ne aika perhanan komeat kengät. Saavat luvan kestää ainakin seuraavat pari vuotta. Tosin minun käytöllä ne ovat varmasti ikuiset.

Olen nyt oikeastaan täyttänyt sen tavoitteen, jonka asetin itselleni joskus talvella. Periaatteessa minulla on nyt täysi varustus jos haluan lähteä eräretkelle, kalastamaan tai linnustamaan. Maastokuvioidut takki ja hattu, tummanvihreät kestävät housut, vyö ja ne kengät. Olen ollut aika monta vuotta ilman tuollaisia varusteita joilla voi tosissaan lähteä vaikka ryömimään maassa, ilman että niiden takia tarvitsee murehtia. On kamalan huono ajatus lähteä pikkukengissä metsään, sillä ne eivät ole käytännölliset. Niin juuri, tuo oli se sana jota etsin. Käytännöllinen vaatekerta.

Kaipa tuo tarkoittaa sitä, että syksyllä on vähintään lähdettävä kalastamaan ja sen Nuuksion voisi kyllä kanssa katsastaa läpi. Tosin jos minä eksyn metsään vihreissä housuissa ja maastotakissa, niin ei minua löydä sieltä kukaan. Varsinkin kun näin kylmäverisenä kundina en näy edes lämpökamerassa.

Hmm.. pieni laskutoimitus.. EUR 89,00 / käytännöllinen vaatekerta. Kallein osuus tuosta oli ehdottomasti ne maihinnousukengät, jotka maksoivat EUR 69,00 / pari. Itse asiassa ihan törkeän halpa hinta uusista kengistä joilla laatunsa puolesta valloitettaisiin vaikka koko maailma. Siihenhän Jenkkien armeija on tarkoitettu.

Se on myönnettävä, että sekä housut että takki ovat nimellisesti käytettyjä, mutta täysin uutta vastaavassa kunnossa. Takki on jonkin verran uutta haaleampi, mutta mitä voi odottaa takilta joka maksoi yhden euron? Ostin muistaakseni viisi kappaletta.

Sunnuntaiksi on suunniteltu jalkapalloa. Tuohon viereen on tulossa ehdoton suosikkijoukkueeni FC JJK Jyväskylästä. Tarkoittaa sitä, että on laitettava kaulaliina ja erotuttava taas kerran joukosta kun kannustan vierailijoita. Mutta minkäs sille mahtaa, että paikalliset ovat pellejä.

JJK-JJK-JJK!!!

Ei kommentteja: