torstai 17. heinäkuuta 2008

Vain inter toto cup puuttuu

Alkaa tuntua siltä, että ostin keväällä väärän seuran kausikortin. Olen nyt nähnyt kolme Espoolaisen FC Hongan peliä ja kyllä niissä on parempi yleisö kuin paikallisen HJK:n peleissä. Erikoistilanteissa taputetaan omalle joukkueelle ja erityisen hienot suoritukset palkitaan myös suosionosoituksilla. Eihän se vielä paljoa ole ja jää minusta viime vuoden Harjun varjoon, mutta silti se on askel oikeaan suuntaan. HJK:n peleissä on tietysti myös kannustusta, mutta ei se ole mielestäni samalla tasolla kuin naapurissa.

FC Honka oli tänään yksinkertaisesti parempi kuin islantilainen IA Akranes. Selvänumeroinen (3-0) voitto oli mielestäni oikeutettu, sillä paikkoja olisi ollut vähintään kuuteen maaliin. Hämmästyn todella jos islantilaiset onnistuvat vielä kääntämään pelin niin, että pääsevät toiselle karsintakierrokselle.

Espoolaiset olivat parempia oikeastaan kaikessa. Ainoastaan taistelutahto oli tasoissa, sillä Akranes ei missään vaiheessa antanut periksi ja sai vielä muutaman hyvän hyökkäyksen aivan pelin viime minuuteilla. Hongalla oli tilaa ja aikaa käytännössä koko kentällä ja todennäköisesti se toi voiton tällä kertaa. Toinen merittävä asia oli tietysti kaksinkamppailut. Niissä Hongan miehistä oli lähes suvereeni ja voitti lähes jokaisen pallon itselleen. Tähän lisättynä vielä se varsin antelias tyhjä tila, niin peli oli selvä.

Hyvä ja leppoisa peli. Stadion on oikeastaan aika upea ja sääli, että sillä ei pelata Veikkausliigaa. Saattaisi kelvata Hongalle ihan samanlainen areena, tosin aidolla nurmella.

Ei kommentteja: