sunnuntai 26. lokakuuta 2008

Turku ja Espoo EOM!

Kausi päättyi FC Interin juhliin. Upea seura ja mainio tulos, tuollaista pelaavaa joukkuetta olemme odottaneet ja nyt se on tullut voittamaan. Odotan todella suurella mielenkiinnolla miten seura tulee pärjäämään ensi kauden EURO-peleissä. Toivottavasti niihin mennään samalla rohkealla pelillä, omaan tekemiseen luottaen.

Jos asuisin Turussa niin kannattaisin FC Interiä, ihan sen takia, että olen ollut kaksi kertaa TET-harjoittelussa Alfons Håkansin hinaajilla. Voin siis hyvällä omallatunnolla juhlistaa joukkueen menestystä omalla suunnalani. Tietysti mukana on jonkin verran sitä kuuluisaa gloryhunttausta, mutta minkäs teet. Seura pelaa hienoa fudista.

Lopullinen sarjataulukko löytyy alta:



Kärjessä on mielestäni kaksi ehdottomasti tämän kauden parasta joukkuetta. Espoossa pelattiin EURO-pelejä pidemmälle kuin kukaan osasi unelmoida ja Turku otti aseman Suomen jalkapallopääkaupunkina. Vanhat mestarit ja ennakkosuosikit, eivät pärjänneet kuten odotettiin. En muista ulkoa, miten ennakoin kauden päätöstä, mutta TamU ja TPS eivät pärjänneet kuten ennakoin. Honka ja Inter olivat sen sijaan parempia kuin odotin, vaikka lupasin kyllä kummallekin joukkueelle menestystä.

Voisikin sanoa, että tämä oli eräänlainen vedenjakaja seurakartalla. Vanhat mestarit eivät vastanneet odotuksia ja uudet tulokkaat toivat mukanaan viihdyttävän ja vaikean pelitavan. Kuka vielä kehtaa epäillä, ettei Suomessa pystytä voittamaan lyhytsyöttöpelillä? Honka tulee olemaan todella kova ensi kaudella ja Inter saa taistella lujasti säilyttääkseen uuden asemansa.

Minusta kauden viimeisessä veikkausliigan studio-osuudessa sanottiin osuvasti, tämän kauden voittajat menivät eteenpäin kun muut pysyivät paikallaan.

Ei kommentteja: