keskiviikko 24. joulukuuta 2008

Antiikin kautta tulevaisuuteen

Mitäköhän Horatio Nelson tekisi tänä päivänä? Ei aavistustakaan, mutta olen laittanut porsasta uuniin ja odotan sen valmistumista. Katsotaan kuinka se onnistuu, toivottavasti on maukasta. En usko, että teen tänään blinejä. Niissä on liikaa työtä ja en edes jaksa syödä niin paljoa. Säästän niiden tekememisen huomiseksi, sillä eikö silloin ole itse juhlapäivä? Juhlitaan sitä sitten blineillä, muikunmädillä ja punasipulilla.

Katsoin äseken kolme ensimmäistä jaksoa Roomaa. On hienoa nähdä historiallinen sarja, jonka toteutukseen on oikeasti käytetty ajatusta. Harkintaan jää onko molemmat kaudet vielä ostettava, mutta mitään lopullista päätöstä en ole valmis tekemään. Uskoisin ettei sillä ole edes kiirettä, sillä sarja on omalla tavallaan merkkiteos ja tulee varmasti olemaan myynnissä vielä pitkään.

Olen harmissani Osuuspankin nettisivuista. Olen etsimällä etsinyt hintaa heidän arvopaperisäilytykselle, mutta sitä ei kovin helpolla löydy. Törmäsin siihen vahingossa kerran, mutta hävitin sen epähuomiossa. Olkoot, onhan noita toisiakin pankkeja joissa pystyn laskemaan muodostuvat kulut jo ennen varsinaista sijoitusta. Todennäköisesti valitsen kuitenkin pankin, jossa kulurakenne on minimissä ja sijoituksen tuotto on turvattu. Todennäköisesti joukkovelkakirja, sillä niissä ei ole kuluja ja tuotto on turvattu. Huomattavaa on tietysti se ettei tuotto ole mitään päätähuimaavaa, mutta näinä aikoina on arvostettava konservatismia. Varsinkin kun kyse on pääoman peruskivi.

Ei kommentteja: