maanantai 29. joulukuuta 2008

Kukkia Pohjois-Koreaan

Jotta älykäs ihminen saa riipumatonta tietoa pahan akselin kummaltakin puolelta, on syytä tarkistaa mistä päivän polttavat uutiset käy lukemassa. Olen tänään oppinut, että Pohjois-Korean nokkamies Kim Jong-il on saanut kukkakorin Venäjällä asuvalta Jong Il Simin perheeltä. Korin tervehdystekstissä toivotettiin Kimille hyvää terveyttä.

Miten on tulkittava, että tälläinen uutinen on ylipäätänsä julkaistu Pohjois-Korean virallisella kotisivulla. Onko kyseessä myönnytys sille, että Kim on oikeasti sairas ja on nyt tervehtymässä? Toisaalta kyseessä voi olla perinteinen ilmoitus, että ulkomaiden edustajat ovat yhteydessä Pohjois-Koreaan ja siten tunnustavat sen suvereenisuuden. Tiedä häntä, ihmeellinen uutinen tuo joka tapauksessa on. Pitäisi varmaan kokeilla syntymäpäiväkortin lähettämistä kyseiselle herralle. Ehkä minäkin saisin oman osuuteni julkisuudesta.

Niin ja siis tämä uutinen on sitten alkujaan Korea News Sercive:n (KNS) tuottama, enkä minä ihan oikeasti keksinyt sitä omasta päästäni.

Ei kommentteja: