tiistai 9. joulukuuta 2008

Oljenkorsi

Elämme selvästi sitä kauhun täyttämää hetkeä ennen kuin todellisuus iskee kasvoille ja paljastaa todelliset värinsä kaikessa yltäkylläisyydessään. Suomen pankki ennakoi taantuman kestävän 1,5 vuotta. Se on pitkä aika, vauva oppii nukkumaan itsenäisesti ja ensimmäinen kerrasto hampaitakin ehtii jo muodostua.

Suomen pankin arvio 1,5 vuodesta on vielä kohtuullisen maltillinen ja suhtaudun siihen lievästä epäillen. Taloustieteen Nobel-palkinnon voittaja Paul Krugman ehtiikin jo ennakoida koko leikki-iän kestävää kurimusta. Kieltämättä jo huomattavasti pelottavampi skenario ja laittaa varmasti miettimään omia suojautumisstrategioita tämän epävarmuuden keskelle. Milloin on oikea aika sijoittaa tulevaisuuteen ja ostaa asunto?

Yksi henkilökohtainen hyvinvointiin tähtäävä reaktio on tehdä lista niistä ravintoloista joissa haluan käydä, ennen kuin maailman talous sulkee nousukauden helmet gastronimien mielipahaksi. Ohessa muutama paikka joissa olisi mukava vielä käydä, kun hyvä aika vetelee viimeisiään:

1) Chez Dominique
- En usko, että pystyisin antamaan anteeksi jos jättäisin käymättä paikassa ennen kuin kahden Michelin tähden ylläpitäminen käy liian kalliiksi. Legendan mukaan, paras kotimainen ravintola ikinä, tänään ja tulevaisuudessa.

2) Demo
- Jostain syystä pelkkä ravintolan nimi riittää tässä perusteeksi. Siinä on jotain houkuttelevaa.

3) Pölläwaari
- Yhden ilmaisen lounaan syöneenä, haluan palata maksavana asiakkaana. Hyvän ravintolan tunnistaa aina leivästään ja tässä se oli lähes täydellistä. Keitto kuin unelma, jos täysijärkinen ihminen ylipäätänsä voi uneksia keitoista.

4) Kabuki
- Pelkästään lounassushia syöneenä, sitä kaipaa paikkaa jossa ruoka olisi taidetta. Uskoisin, että täältä voisi löytää jotain erikoista ja kokeilemisen arvoista.

5) På Kroken
- Uskaliaasti Hangonkylän satamaan rakennettu kalaravintola. Onhan satamassa ollut Sandinin kalatehdas, mutta siitä huolimatta en olisi uskonut löytäväni yhtä hienosti savustettua kalaa. Ehdoton paikka jos ymmärtää hyvän kalan päälle.

6) Halikarnassos
- Kuulemani mukaan ainoa paikka pääkaupunkiseudulla, jossa turkkilainen ruoka on oikeaa ruokaa eikä kebabia.

7) Korea House
- Nettisivukin sen sanoo, Suomen ainoa korealainen ravintola. Varmasti se realistisin mahdollisuus päästä maistamaan sikäläistä ruokaa. En laita kovin paljoa panokseksi sen varaan, että ostaisin lentolippua Koreaan.

8) Ateljee Bar
- Ikkunapaikka Helsingin kattojen yllä kuulostaa niin hienolta, että haluaisin käydä katsomassa miltä se näyttää. Samalla voisi tietysti tutustua paikan tarjontaa, ehkä sunnuntai brunssille?

9) Grill it!
- En oikeastaan tiedä mikä on Helsingin "paras" pihviravintola, mutta lyhyen hakemisen jälkeen tämä vaikutti kivalta. Asiaan vihkiytyneempi voi tietysti kertoa, missä löytyy Helsingin parhaat pihvit.

10) Bellevue
- Joskus vuosia sitten piti mennä Oulussa venäläiseen ravintolaan, mutta se olikin kiinni. Vahingon voisi korvata käymällä paikallisessa, sillä jos se on kelvannut Mannerheimille, kelpaa se myös minulle.

Ei kommentteja: