maanantai 16. elokuuta 2010

Ajatusleikki

Olen miettinyt Bin Ladenia ja hänen tekemäänsä katoamistemppua. Kuinka yksi ihminen voi kadota noin täydellisesti, suhteellisesti noinkin pienelle alueelle. Tarkoitan nyt Afganistanin ja Pakistanin välistä raja-aluetta. Kyseessähän ei loppujen lopuksi ole mikään mahdoton alue, kartasta katsottuna ainakaan. Paikallahan minä en ole koskaan edes käynyt.

Ei voi kiistää etteikö alue olisi yksi maailman syrjäisimmistä ja vaikeakulkuisimmista alueista, mutta aluetta on kammattu maailman voimakkaimman ja teknologisesti kehittyneimmän supervallan toimesta jo kohta kymmenen vuotta. Luulisi siinä ajassa löytyvän aivan kenet tahansa, aivan mistä tahansa.

Millaisia vaihtoehtoja jää jäljelle jos maailman etsityintä miestä ei löydetä? Ei voi olla ajattelematta, että miestä etsitään väärästä paikasta tai häntä ei haluta löytää. Itse asiassa nykyinen tilanne sopii mainiosti oikeastaan kaikille tämän kuurupiilon osapuolille. Afganista on tullut eräänlainen vapaakortti, jota voi käyttää melkeinpä tilanteessa kuin tilanteessa. USA voi sen varjolla pitää yllä sotilaallista valmiutta ja käytännössä piirittää Irania kolmelta taholta. Pakistan saa todennäköisesti rahaa aivan hitosti siitä, että pelaa samaa peliä käytännössä kaikkien kanssa. Iran voi jopa salaa tukea Afganistanin kapinallisia saadakseen USA:n näyttämään kykenemättömältä ja heikolta. Sitä paitsi Iranilla ei hirveästi ole liittolaisia, joten pelkkä yhden ryhmittymän tukeminen saattaa sopia sen intresseihin.

Vuosien saatossa on tullut useampia ilmoituksia, että Osama olisi kuollut, mutta yksikään ei ole oikein ottanut tulta alleen. Henkilökohtaisesti en usko ihmisen täydelliseen katoamiseen, sillä kaikki tuntevat kaikki. Eivät suoraan, mutta mutkan kautta. Tieto hautapaikasta olisi kyllä levinnyt, sillä kaiketi ainoa merkkihenkilö jonka hautapaikkaa ei tiedetä on Tšingis-kaani.

No tiedä häntä.. Asiaa voi pohtia niin moneen eri suuntaan, että mieleisensä ajatusleikin saa kuka tahansa.

Ei kommentteja: