perjantai 13. elokuuta 2010

Jalkapallosta aika yleisesti

Huomenna alkaa sitten jalkapallokausi noin niin kuin suuremmassa maailmassa. Kotimainen kausi on jo pitkällä yli puolenvälin ja puolustaa paikkaansa kesälajina. Itse asiassa tänään olisi hyvinkin mielenkiintoinen peli kun Jyväskylän joukkue kohtaa Harjun kotikentällä vieraat Kuopiosta. Ottelupari josta rakennetaan eräänlaista Sisä-Suomen hegemoniataistelua. Siihen en osaa ottaa kantaa, mutta jotain ekstraa tuossa parivaljakossa kieltämättä on.

Viikonloppuna pelataan Töölön tuulisunnelissa toinen kauden kohokohdista kun paikallinen HJK saa vastaansa naapurit Espoosta eli FC Honka tulee vieraisille. Todellinen kuuden pisteen ottelu, sillä se ratkaisee hyvin pitkälle mitä mestaruustaistelussa tulee tapahtumaan. Toivotaan hyvää ja viihdyttävää ottelua.

Englannin Valioliiga siis aloittaa huomenna Tottenhamin ja Manchester City:n kohtaamisella. Olen lyönyt kahdella eurolla vetoa vierasjoukkueen puolesta, mutta se saattaa hyvinkin olla typerä vikatikki. Itse asiassa minun pitäisi odottaa ainakin viisi pelattua kierrosta, ennen kuin aloitan pistämään panoksia näihin peleihin. Mieluiten täydet kymmenen kierrosta, mutta kun en malttanut.

Useampikin itseään kunnioittava media on julkaissut oman näkemyksensä siitä kuka voittaa Valioliigan mestaruuden nyt alkavalla kaudella. Vaikka minä en media olekkaan, niin laitan myös oman arvauslistan tähän näkyville.

1. Chelsea
- Maalintekijöiden määrä on kaiketi suurin yksittäinen syy tähän arvuutteluuni. Rivistöstä löytyy ainakin kolme 20 maalin miestä ja muut siihen päälle.

2. Arsenal
- Pidän joukkueen pelitavasta, mutta sarjakakkoseksi vain siinä tapauksessa, että krooninen "barcelonan tauti" saadaan taltutettua. Lue. häikäilemätön maalintekijä / viimeistelijä.

3. Manchester City
- Veikkaan heikkoa alkukautta, mutta kun uusi joukkue alkaa toimia kaikki se taito riittää kyllä pitkälle.

4. Manchester United
- Käytännössä sama joukkue kuin viime kaudella ja ylsi silloin toiseksi. Lopullinen sarjatulos saattaa hyvinkin vaihtua Arsenalin kanssa päittäin, mutta miten paljon vanhat herrat vielä jaksavat?

5. Tottenham
- Viime kaudella tasaisen varmaa tekemistä ja joukkueesta löytyy osaamista kaikille osa-alueille. Häviää kärkijoukkueille, voittaa heikommat ja taistelee Liverpoolin ja Everttonin kanssa Europaikoista.

6. Liverpool
- Roy on kieltämättä hyvä ja joukkue tulee olemaan vaikeasti voitettava, mutta kuka siellä tekee maalit? Torres ja Gerrard nyt tietenkin, mutta kuka muu?

7. Everton
- Tasaisen varma joukkue, joka on rakennettu todella huolella. Kokonaisuus hyvittää sen mitä yksittäisten pelaajien taitotasossa menetetään, sarjan isoihin verratessa.

8. Aston Villa
- O'Neillin lähtö saattaa jopa olla hyväksi joukkueelle. Joukkueen runko on erittäin hyvä ja pätevän valmentan on helppo hypätä puikkoihin.

9. Fulham
- Näyttämisen halua ei kannata aliarvioida. Veikkaanpa, että koko seuralla on halu osoittaa ettei viime kauden ansiot olleet ainoastaan Hdgsonin ansiota.

10. Birmingham
- Perusvahva puolustus on kivijalka, jonka varaan menestys rakennetaan. Todennäköisesti ei tule esittämään mitään hienouksia, mutta hyvään vireeseen päästyään tulee olemaan kauden positiivisia yllätyksiä.

Muista joukkueista en viitsi mitään kirjoittaa koska en niitä niin seuraa. Itse asiassa koko mun Valioliigan seuraaminen perustuu siihen, että tiedän mitkä joukkueet ovat voittajasuosikkeja ja ketkä eivät. Tuossakin ero näkyy heti TOP4 joukkueiden jälkeen siinä, että epävarmuus kasvaa todella nopeasti.

Ohessa vielä tulosveikkaus ekan kierroksen peleistä:
(Suluissa toteutunut tulos)

Tottenham v ManC 0-3 (0-0)
Aston Villa v West Ham 1-1 (3-0)
Blackburn v Everton 2-1 (1-0)
Bolton v Fulham 2-0 (0-0)
Sunderland v Birmingham 2-3 (2-2)
Wigan v Blackpool 2-2 (0-4)
Wolverhampton v Stoke 1-0 (2-1)
Chelsea v West Brom 4-0 (6-0)

(Kolme voittajaa oikein, mutta ei ensimmäistäkään onnistunutta tulosveikkausta)

Ei kommentteja: