sunnuntai 22. elokuuta 2010

Papillon Roquefort canapé


Minulla on vielä pieni nokare Ranskan tuliaisina perhosjuustoa eli Papillon Roquefort juustoa, jota myyjä kutsui maailman parhaaksi sinihomejuustoksi. Tällä kokemuspohjalla on mahdoton sanoa, onko kyseessä todella maailman parasta sinihomejuustoa, mutta erittäin hyvää se joka tapauksessa on. Kotimaisen suosikin se hakkaa mennen tullen, eikä asiasta voi edes tasaväkisesti kiistellä.

Leikkasin patongista ohuita noin sentin levyisiä viipaleita, jotka sivelin kevyesti oliiviöljyllä. Paahdoin niitä sen jälkeen uunissa muutaman minuutin ajan eli juuri sen verran, että ne saivat väriä pintaansa. Otin ne pois uunista ja laitoin jokaisen palan päälle nokareen papillon Roquefort juustoa. Takaisin uuniin vain siksi aikaa, että juusto sulaa. Päälle ruohosipulia ja valmista.

Erittäin simppeli ja tavattoman hyvää. Kuva lainassa täältä.

Ei kommentteja: