torstai 12. toukokuuta 2011

Haulikkohäät

Mielenkiintoinen tulos näissä kotimaisissa hallitusmuodostajaisissa, Kokoomus, SDP, RKP, Vihreät ja Kristillisdemokraatit. Ymmärrän kyllä painotuksen, sillä Kokoomus haluaa edes jollakin tavalla ideologisesti tasapuoliseet kaverit samaan hallitukseen. Kristillisdemokraatit ja RKP ovat ilmeisesti Kokoomuksen apupuolueet hallituksessa ja Vihreistä kaavaillaan eräänlaista heiluripuoluetta. Sen kannattajisto kun tuntuu koostuvan sekä vihreistä porvareista, että vihreistä vasureista. Mikä tekee puolueesta houkuttelevan vaihtoehdon molemmille päähallituspuolueelle.

Voidaan myös kysyä onko Vihreiden oikea paikka hallituksessa melkoisen rökäletappion jälkeen? Luin jostakin kommentista, että eikö viesti mennyt Vihreille perille kun edustajapaikoista hävisi puolet. Tähän tietysti se vanha kommentti, että oppositiossa ei voi vaikuttaa, mutta ylimieliseltä se vaikuttaa jos Vihreät todella menevät hallitukseen.

Suuret puolueet pääsevät varmasti yhteisymmärrykseen, mutta miten hallituksen apupuolueet tulevat toimeen keskenään? Kristilliset ja Vihreät tuntuvat kieltämättä hieman kaukaisilta kavereilta, vaikka kyllä kummankin suusta tullaan kuulemaan yhteisen ystävyyden julistuksia.

Tämä on pakkoavioliitto. En usko, että hallitus (jos se tuosta muodostuu) tulee istumaan täyttä kautta.

Ei kommentteja: