keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Das Duell der Giganten am 2. Juli - Klitschko vs. Haye: Der Kampf des Jahres

Tajusinpa taas, että nyt lauantaina näytetään telkkarista jotain todella hienoa. Silloin käydään raskaansarjan nyrkeilyn ottelu Klitško vs. Haye, jota on hehkutettu ulkomaisissa medioissa yhdeksi suurista tapahtumista tämän vuoden aikana. Ellei sitten jopa suurempanakin tapahtumana. Paha sanoa, mutta ainakin britti Haye heittää aika rankkaa psyykkausta Vladimirin suuntaan. "Kättelen sinua, kun käyn luonasi sairaalassa sunnuntaina".


Rankkaa, jos ei aivan brutaalia, mutta olen kyllä vahvasti Klitškon voittoon ja olen todella yllättynyt, sekä pettynyt jos David on ottelussa parempi. Älykkyys on aina kiehtonut minua ja kun se yhdistetään brutaaliin voimaan, on sekoitus aika vastustamaton. Klitškon eduksi on juuri laskettu se, että hän pelaa kehässä shakkia. Tekee siirtoja ja dominoi lopulta vastustajaansa, joka ei pysty pelaamaan älykkyydellään.

Kaikesta huolimatta nyrkkeily on erittäin paljon älykkyyttä vaativa laji. Kuka tahansa pystyy ottamaan turpaansa ja lyömään, mutta kuinka väistää toisen iskut ja lyömään fiksusti. Sitä paitsi, tekniikka on kaunista kun sen todella hallitsee.

Ottelu ei käsittääkseni näy kotimaisilta kanavilta, mutta saksaksi selostettuna sitä pystyy seuraamaan RTL kanavalta. Ohessa aikataulu tulevaksi lauantaiksi:

22.45 Boxen: Countdown
23.45 Boxen: Klitschko vs. Haye - Der Kampf
01.00 Boxen: Highlights

Ei kommentteja: