Veikkaan vaikeaa ottelua minulla Suomen kannattajana, mutta toisaalta haluan uskoa mahdollisuuksiimme. Voitolla olemme itse asiassa vielä kisaamassa lohkon kakkossijasta, joten en voi hyvällä omalla tunnolla ennustaa muuta kuin vierasvoittoa 2-0.
Olenko muuten ainoa joka on pannut merkille, kuinka paljon meidän yhteiskunnassa puhutaan ja käsitellään Suomen sotia Neuvostoliittoa vastaan? Tuntuu että joka toinen viikko on Iltapulun lisälehtiliitteenä jonkinlainen katsaus joko talvisotaan tai jatkosotaan. Niiden lisäksi vielä lukuisat dokumentit sotaan ja taisteluihin liittyen televisiosta ja radiosta. Tälläkin hetkellä YLE tarjoaa kuuntelijoilleen 10 osaisen historiasarjan jatkosodasta. Kohtuullisen mielenkiintoinen sarja, mutta väistämättä tuntuu kovin tekemällä tehdyltä ja tämä tulee kaverilta, joka oikeasti on kiinnostunut sotahistoriasta.
Ymmärrän kyllä, että sodat olivat mullistava ja merkittävä kokemus suomalaisessa psyykkeessä, mutta onko meillä oikeasti mitään muuta ylpeyden aihetta? Tuntuu välillä ettei ole. Tuskin missään muussa maassa koko kansa sekoaa yhtä lailla globaalisti täysin merkityksettömän urheilulajin mestaruudesta. MM95 ja MM11 nevö forget!!
2 kommenttia:
Suora vastaus suoraan kysymykseen: et ole ainoa. Varsinkin kun sotahistoria ei kiinnosta, siihen keskittyminen mediassa pistää silmään.
Ruotsalaisen bloggaajan ideoima Historia-lehti kuullostaa huomattavasti kiinnostavammalta kuin sotiin keskittyvä tarjonta.
Pelkkään historiaan keskittyvä lehti kuulostaa näin kylmiltään ehkä hieman puisevalta. En väitä etteikö se hyvin toteutettuna olisi täynnä erittäin mielenkiintoisia aiheita, mutta jaksaako sellaista tilata ja lukea jokaista numeroa?
Tyydytän oman historia-aiheiset lukukokemushalut tilaamalla National Geographic lehteä. Siinä on tasaisin väliajoin jokin historiaa / arkeologiaa kosketteleva artikkeli ja jokainen on aina iloinen yllätys.
Toisaalta korkea laatu puolustaa aina asemaansa. Oli sitten kyse lehdestä, tv-ohjelmasta tai vaikkapa jäätelötötteröstä.
Lähetä kommentti