torstai 11. kesäkuuta 2009

Rohkeita muutoksia

Eilen oli hauska iltapuhde. Kävin serkun pojan kanssa katsomassa jalkapalloa, tuolla Olympiastadionilla. Tunnelma oli ajoittain todella hyvä, vaikka Venäjän kieli kuului välillä päälimäisenä. Olihan se odotettua kun Venäjä voitti lopulta puhtaasti 3-0. Samalla tietysti loppui kaikki realistinen unelmointi Huuhkajien lennosta Etelä-Afrikassa, se ei vain ollut kirjoitettu tähtiin.

Tässä vaiheessa on hyvä tunnustaa, etten uskaltanut toivoa kisapaikkaa arvontatuloksen selviämisen jälkeen. Venäjä oli vahva jo ennakolta, eikä Saksa ole jäänyt kisojen ulkopuolelle varmaan koskaan. Suomen kohtalona oli taistella kolmannesta sijasta, mikä tietysti ei merkitse oikeastaan yhtään mitään.

Kisapaikan karkaamisen hyvä puoli on se, että nyt on pakko harkita koko joukkueen miehitystä. Kaikki kunnia vanhalle kaartille, mutta kyllä he ovat olleet tukkona nuorille lahjakkuuksille. Niklas Moisander (24) pelaa Hollannin mestarin avauksessa, eikä pääse Huuhkajissa avaamaan edes Liechtensteinia vastaan. Vasemman puolen puolustajina on pelannut Toni Kallio (30) ja Sami Hyypiä (35), joista ainakin Kallion paikka on hieman kyseenalainen. Hyökkäyksessä häärää nelikkö, jonka yhteen laskettu ikä on 131. Kokemusta kerrakseen, mutta maalit puuttuvat silti lähes täysin.

Kiitos nykyiselle joukkueelle, mutta nyt aika tehdä rohkeita päätöksiä ja suunnata katse kohti EM 2012 kisoja.

Ei kommentteja: