perjantai 8. tammikuuta 2010

Keräilystä

Viikonlopuksi olisi tekemistä, lauantaina on Hotelli Marskissa kansainvälinen puukko- ja veitsinäyttely, johon olen ajatellut osallistua kävijänä. En ole koskaan käynyt vastaavilla messuilla, vaikka kylmä teräs on aina kiinnostanut allekirjoittanutta. Enkä edes yritä selittää minkä takia se kiinnostaa. Kerääväthän jotkut moottorikelkkoja.

Keräilyvietti sinällään on aika kiinnostava juttu. Ominaispiirre joka löytyy meiltä jokaiselta, toisilta vahvempana kuin toisilla. Onhan se selvää, että kyse on lopulta puhtaasti eloonjäämisvietistä. Alkujaan on kerätty kaikkea mikä vähänkin kelpaa syötäväksi ja sitä kautta liitetty moinen piirre yhteiseen perimäämme.

Mitäköhän kaikkea ihmiset ylipäätänsä keräilevät nykypäivänä? Minulle tulee ensimmäisenä mieleen tietysti se kylmä teräs, pistimet, puukot ja kaiken mittaiset veitset. Tiedän, että Arabian posliinit ovat myös suuri suosikki, vaikka minua ne eivät ole koskaan juuri hetkauttaneet. Vaikka arvostan toki hienoa muotoilua, siinä missä muutkin. Taide nyt tietysti, noin isompana kokonaisuutena. Ja kaiketi kirjojen keräily on myös aika suosittua.

Yhteistä on kaiketi se, että kokoelma tuottaa mielihyvää omistajalleen. Toisille omistamisen kautta ja toisille etsimisen ja löytämisen kautta. Minä pidän molemmista.

Ei kommentteja: