perjantai 8. tammikuuta 2010

Onneksi posti vielä polkee

Posti toi uuden kirjan minulle. Edellisen se toi jo aikaisemmin viikolla, mutta nyt ei pitäisi olla enää muita kirjoja olla tulossa. Ostin molemmat jenkeistä käytettyinä ja maksoin taas niistä jonkun kympin. Olisiko toinen ollut 90 senttiä ja toinen viitosen. En muista tarkaksi, mutta postimaksujen kanssa hintaa tuli parikymmentä dollaria. Satuin tilaamaan vielä kohtuullisen edullisella dollarikurssilla, joten olen mielestäni tehnyt ihan hyvät kaupat.

Kumpikin kirja on taas näitä mitkä eivät kiinnosta oikeastaan ketään. Heinz Guderianin Achtung-Panzer! englannin kielisenä käännöksenä ja toinen on Bob Carruthersin German Tanks at War. Ensimmäinen on panssarisodankäynnin perusteos ja on vaikuttanut maailman historiaan enemmän kuin mikään muu 1930-luvun kirja. Guderian käsittelee, perustelee ja opettaa kuinka panssarivaunuilla käydään sotaa. Ilman tuota kirjaa Saksan salamahyökkäykset sodan alussa olisivat todennäköisesti jääneet toteutumatta. Niitä ei olisi osattu yksinkertaisesti tehdä.

Jälkimmäinen on hieman enemmän hapuilua pimeässä, sillä minulla ei ole aikaisempaa käsitystä koko kirjasta. Ostin sen yksin omaan siksi, että minulla on jo aikaisemmin hankittuna Peter Chamberlainin ja Chris Ellisin laatima British and American Tanks of World War Two.

Kumpikin kirja ovat käytännössä kuvakirjoja, niihin on kerätty kaikki länsiliittoutuneiden ja saksalaisten käyttämät panssarit toisessa maailmansodassa. Kyseessä on enemmänkin referenssitarkoitusta varten hankitut teokset, sillä en suunnittele lukevani kumpaakaan kannesta kanteen. Guderianin kirjan olen sen sijaan jo aloittanut.

Ei kommentteja: