tiistai 12. tammikuuta 2010

Valkoisen kaikki sävyt

Kävin tänään kävelemässä kameran kanssa. Se tarkoittaa yleensä sellaista kohtuullisen leppoisaa eteenpäin menemistä, sillä minun pitää pystyä katselemaan. Olen huomannut, että valokuvauksessa on kaksi tärkeää asiaa. Ensiksi pitää oppia katsomaan asioita hieman eri kulmasta kuin kaikki muut. Toinen asia onkin sitten se, mihin ei pysty itse vaikuttamaan eli valo.


Siihen ei välttämättä tule kiinnittäneeksi huomiota, mutta valon laatu vaihtelee jatkuvasti. Se näkyy varjojen väreissä ja siinä miltä maisema oikeasti näyttää. Mitkä kohteet loistavat paremmissa väreissä kuin toiset. Tänään se näkyi siinä, kävelylle lähtiessäni valo näkyi vielä selvästi, vaikka koko maisema oli puettu valkoisen kaikkiin eri sävyihin. Kuitenkin parin tunnin aikana, aurinko siirtyi radallaan ja koko maisema muuttui lähes harmaaksi. Kumpikin tietysti toimii omalla tavallaan, mutta sävyjä oli enemmän aloittaessani kuvin ottamisen.


Kuvittelisin, että on helppo arvata kumpi kuvista on otettu aikaisemmin, silloin kun aurinko oli vielä mukana. Muut retken kuvat löytyvät täältä.

Ei kommentteja: