tiistai 11. maaliskuuta 2008

Luovutaan panssareista

Hyvä veli Kainulainen kirjoittaa omassa blogissaan varsin terävällä kynällä kilpailija Niinistöstä. En tiedä onko kyse kenen kampanjasta ja millä tavoitteella, mutta vähän tuo kirjoitus hymyilytti. Harvoin näkee kirjoitusta joka on kirjoitettu yhtä terhakkaalla sävyllä.

Autot herättävät aina suuria tunteita ja niin se tuntuu olevan tuolla Arkadianmäelläkin. Pitää ensiksi ostaa isolle miehelle iso auto, että varmasti ollaan edustavia. Eihän panssaroituja autoja taida juuri olla kuin Yhdysvalloissa ja Venäjällä. Korjatkaa jos olen väärässä. Tämän panssarimersun tilalle on nyt sitten hankittu uusi limousine. Hyvä niin sanon minä. Olisiko ollut parempi jos tämä limousine olisi ollut vähän käytetty, mielellään Saksasta tuotu? Sieltä kait niitä saa vieläkin hieman halvemmalla kuin Suomesta ostettuna. Tai sitten tämä Fiat Punto.. Hyvä auto varmasti, en ole koskaan kokeillut niin en pysty tarkemmin kommentoimaan, mutta emmehän me ole Italiassa.

Sitä paitsi jos muistan oikein niin kyse ei ollut "populistisesta Fiat Punto -vaalilupauksesta". Kyseessä oli mainos, jossa todettiin muistaakseni sanatarkasti Niinistön tulleen paikalle Fiat Puntolla. Tuosta on käsittääkseni vielä pitkä matka siihen, että Suomen valtion edustusautoksi hankitaan Fiat.

Panssareista luovutaan, hyvä niin. Olisi jännittävä nähdä vertailu "panssarimersun" ja uuden karhean viimeistä huutoa olevan edustusauton ympäristöpäästöistä näinä vihreinä aikoina. Paljonko tuollainen panssari tuottaa hiilidioksidia päivittäisessä käytössä verrattuna uudempaan autoon? Kuvittelisin, että ero on huomattava. Mutta no joo.. ei tätä voida ympäristöasioilla perustella, uusi auto syö aina ympäristöä. Polkupyörä kun olisi niin paljon ympäristöystävällisempi.

Sen sijaan jos käynnissä olevalla presidentinvaalikampanjalla on tarkoitus viitata eduskunnan kulujen leikkaukseen, niin sen kampanjan puolesta liputan ja hyvillä mielin. Ei mikään organisaatio voi toimia tavalla, jossa yksi ihminen tietää varmasti oman asemansa organisaatiossa. Ei se riitä, että pääsihteeri Tiitinen tietää, että eduskunnassa kaikki ovat hänen alaisiaan.

Minun rahoillani pitää saada parempaa hallintotapaa.

Ei kommentteja: