keskiviikko 4. maaliskuuta 2009

Kirjoitus lehtitilauksista

Tänään tuli ensimmäinen Aku Ankka, lehti josta olen aina pitänyt, mutta koskaan aikaisemmin en ole sitä itselleni tilannut. Pari viikkoa sitten tulin kuitenkin kuunnelleeksi nuoren miehen myyntipuheen ja hyväksyneeksi tehdyn tarjouksen. Hinta oli oikeastaan hyvin edullinen, sillä normaalihintainen tilaus ei ole yksi niistä halvimmista. Ylipäätänsä kotimaiset aikakausilehdet, ovat mielestäni kansainvälisesti verrattuna erittäin kalliita.

Esimerkkinä:
- Kippari (12 kk 74.10 € kesto)
- Avotakka (12 nroa 79.00 € kesto)
- Tiede (12 kk 79.00 € kesto)

Vertailun vuoksi muutama ulkomainen lehti:
- National Geographic (12 nroa 44.00 € kesto)
- Wooden Boat (6 nroa 32.00 $ 1 vuosi)
- Boating Magazine (12 nroa 24.00 $ 1 vuosi)
- Traditional Home (16 nroa 32.00 $ 1 vuosi, tarjous)

Kyllä minä tajuan ettei noita voi aivan suoralta kädeltä verrata toisiinsa, mutta suuntaus on selvä. Suurempi väestöpohja ja tiukempi kilpailu pakottavat tehokuuteen. Mutta silti on syytä ihmetellä. Moni kotimainen lehti, kuulu isompaan kansainväliseen kustantamoon ja artikkeleiden kierrätys ei ole harvinaista. Sillä onhan se helpompaa, kirjoittaa vain yksi artikkeli ja kääntää se sitten eri kielille.

National Geographic on kuitenkin julkaisu, jota aina jaksan ylistää. Kyseessä on omalla alallaan ehdottomasti johtava julkaisu, ja siihen nähden hinta on naurettavan edullinen. Varsinkin kun uuden asiakkaan vuosikertaa, tarjotaan tällä hetkellä 15.00 USD:n hintaan. Yhdenkin kotimaisen julkaisun, on vaikea lyödä tuota hinta-laatu-suhdetta.

Pahoittelen, että tämä kirjoitus on hyvin lähellä maksettua mainosta, mutta en voi sille mitään. Selvien lukujen perusteella asia on niin paljon helpompi kuvailla, eikä tästä löydy ensimmäistäkään suoraa ostokehoitusta. Olen vain hieman ihmeissäni tilanteesta ja edelleen hyvällä tuulella, tuosta uutukaisesta sarjakuvasta.

Ei kommentteja: