torstai 5. maaliskuuta 2009

Treffit Nefertitin kanssa


Ehkäpä suuntaan loppuvuodesta Berliiniin. Tuohon ikuisen muutoksen kaupunkiin, paikkaan joka on ollut maailmanhistorian suurimpien näytöksien näyttämönä. Siellä minua odottaa maailman historian kaunein nainen, Nefertiti.

Mikä on muuten oikea puhuttelumuoto jumalan asemaan kohotetulle hallitsijalle, hänen jumalainen ylimmyytensä? Oli miten oli, Nefertitin kuuluisan rintakuvan uusi säilytyspaikka, Berliinin Neues Museum, avataan syksyllä yleisölle. Neues Museum on ollut rakennustöiden tai restauroinnin kohteena jo useamman vuoden ajan, mutta työ on nyt saatu päätökseen. Siis varsinainen rakennustyö, siitä oli oikein uutinen maailman mediassa. Kokoelmien siirtoon ja muuhun näpertelyyn menee kuitenkin oma aikansa ja yleisö pääsee paikalle vasta myöhemmin. Tarkkaa päivämäärää minulla ei ole, mutta eiköhän se vielä selviä. Sitä paitsi, tämä retki on minulla vasta "menossa" vaiheessa.


Olen ollut "menossa" Berliiniin aikaisemminkin, mutta on aina jäänyt jostain syystä menemättä. Tällä kertaa sen voisi kuitenkin toteuttaa, jos siihen on vain mahdollisuus. En jaksa uskoa, että suuria ongelmia sen kanssa tulee, mutta eihän sitä koskaan tiedä. Kaupunki olisi kuitenkin hieno paikka käydä kääntymässä. Kuten tuolla alussa jo paatoksellisesti hehkutin, on kyse yhdestä maailman suurista kaupungeista. Jo yksin sen statuksen takia, siellä pitäisi sivistyneen eurooppalaisen päästä käymään, mutta eihän se ole todellisuutta. Kaikki hieman vaikeammat kohteet jäävät aina aurinkorantojen varjoon. Ymmärtäähän sen, mutta silti se hieman harmittaa. Siellä on tarjolla kulttuuria, historiaa, urheilua ja vaikka mitä. Ruokaa ja olutta on varmasti kanssa. Mikä muuten on Berliinin perinteinen ruoka?

Ei kommentteja: