perjantai 13. maaliskuuta 2009

Reissu GoExpo messuille

Kävin piipahtamassa Helsingin messukeskuksessa, kuten olin jo aikaisemmin uhannut. Messulippu maksoi sen täydet 13 euroa (+ 2 e narikka), vaikka käytössä oli ainoastaan alakerran molemmat hallit. Hinta on kohtuullisen suolainen, kun esim. Venemessuilla oli enemmän nähtävää. Siihen nähden olen hinnoitteluun hieman pettynyt, vaikka itse sisältö oli mielenkiintoista.


Aloitin messut fillariosastolta, narikasta heti oikealle ja oli siksi luonnollinen lähtösuunta. En ole ihan viime aikoina nähnyt yhtä paljon fillareita, kuin tuolla osastolla niitä oli esillä. Oli customia, maasto-, retki- ja kilpapyörää. Kaikkea kahdella pyörällä liikkuvaa, tuntui olevan esillä ja hyvä niin. Kyllähän se kuvioidun kumin paljous, pisti sydämen pamppailemaan ja teki kovasti mieli tarttua fillaria sarvista kiinni ja painua baanalle. Sääli vain, että tiet ovat aivan sohjossa ja minun fillarini odottaa edelleen sitä voimansiirtoremonttia.

Se on niin kallis projekti, ettei sen aloittamiseen riitä innostusta. Varsinkaan kun elämässä on muitakin kiinnostuksen kohteita. Vaikka olisihan se hienoa, saada taas satula jalkojensa väliin ja päästä kunnolla polkemaan. Pakarat kaipaavat liikettä.


Meinasin ostaa vaikka mitä, pyöräilysormikkaat, uuden haspelikelan, teknisen paidan ja ties mitä muuta. Varsinkin tuo kalastus- ja eräosasto, oli todella vaarallinen rasti lompakolle. Uistimiakin oli myynnissä enemmän kuin osasin laskea, mutta pidin visusti suunnitelmasta kiinni. Etsin katsokaas ainoastaan muutamaa tiettyä uistinta. Alelaarista ne lopulta löytyivät, ensimmäinen on valkea vetouistin ja toinen pienempi vaappu kaiketi kuhalle. Luin juuri jostain, että sisävesien jalokala iskee keväisin tuollaisiin vaaleisiin uistimiin. Uskoo ken haluaa.

Se muu liikuntapuoli tuntui olevan pääasiassa omistettu golfin harrastamiselle. Oli putteria, driveria ja bägiä vaikka köyhille jaettavaksi. Kävin pällistelemässä sielläkin alelaaria, mutta hittojako minä niiden päälle ymmärsin. Luulisi sitä olevan fiksumpiakin tapoja tipauttaa pieni valkoinen pallo kuopan pohjalle, kuin lyödä sitä rauta ysillä. Vaikka kyllä nyt jälkeenpäin hieman harmittaa, etten jäänyt kokeilemaan miltä sen pallon lyöminen draiverilla, oikeastaan tuntuu. Siellä oli sitäkin tarjolla.

Muuta huomion arvoista, kylmäsavuporoa myytiin eräosastolla. Samalla tiskillä on tarjolla myös kaikkea muutakin ja mukaan tarttui myös tölkitettyä nieriää. Ei aavistustakaan miltä se maistuu, mutta tölkki oli upea. Tuntuu vain sieltä, että noiden myyntipaikkojen vuokrat on nostettu niin korkealle, että kovin monella pienyrittäjällä ei ole varaa osallistua. Ajankuvaan sopi myös se, että jo heti ensimmäisenä päivänä oli tarjolla todella kovia alennusprosentteja. Tuottaita oli tarjolla parhaimmillaan jopa -70 % alennuksella, aika mahtavaa kun kyse kuitenkin oli aivan uusista tuotteista.

Ei kommentteja: