maanantai 26. maaliskuuta 2012

Aseet, sijoitus ja urheilusta vähän enemmän

Mikäli haluaisin kirjoituksilleni suosiota, kirjoittaisin lähes yksinomaan urheilusta, sijoittamisesta ja aseista. Ne ovat kaikki ilmeisen suosittuja, sillä suurin osa lukijoista päätyy tänne aiheeseen liittyvillä hakusanoilla. Mikäpä siinä, olen toki niistä itsekin kiinnostunut ja joskus pohtinut ääneen aseblogin aloittamista. Se ei ole kuitenkaan vielä materialisoitunut, enkä usko sen olevan kovin ajankohtaista. En ole aivan varma olisiko minulla aiheeseen riittävästi sanottavaa. Kirjoitetaan tällä kertaa kuitenkin urheilusta.

Yksi kaikkien aikojen suomalaishyökkääjistä on avoimesti kalastelemassa pelipaikkaa kotimaisesta jalkapalloliigasta, näin minä tulkitsen Mikael Forssellin lausunnon FUTIS+ ohjelmassa. Ymmärrän hyvin miehen tilanteen, sillä se on ollut heikko jo vuosia. Luin jostain, että "miklulla" on nyt kolmas kausi menossa, jossa peliminuutteja tulee alle 300. Se on kovin vähän 31-vuotiaalle maajoukkuehyökkääjälle. Itse asiassa niin paljon, että ottajia ei oikeasti taida olla missään muualla kuin Suomessa. Vai onko täälläkään?

HJK on ainoa todellinen vaihtoehto, sillä se tulee pelaamaan europelejä myös alkavalla kaudella. Itse asiassa se taitaa olla ainoa joukkue, jolla on realistisia mahdollisuuksia ylipäätänsä menestyä niissä edes jollakin tavalla. Se on aina mahdollisuus joka houkuttaa jalkapalloilijoita, sillä europelit ovat näyteikkuna suurempiin ympyröihin. Joka kerta kun kotimainen jalkapallojoukkue on menestynyt edes jollakin tavalla, parhaat pelaajat on kyllä kupattu heti muualle.

Olisiko Mikael sitten vahvistus mestarijoukkueelle? Aivan varmasti. Kyseessä on kuitenkin rautainen ammattilainen, joka pystyy osoittamaan nuorelle joukkueelle, mitä eurooppalaiselta pelaajalta vaaditaan. Lisäksi kyseessä on kykynsä osoittanut maalintekijä, joka pystyy tekemään maalin kun siihen saa mahdollisuuden. Niitä meidän liigassa ei ole milloinkaan liikaa. Samalla satunnaisen lukijan kannattaa myös miettiä, että kuinka monta kotimaista jalkapalloilijaa hän tunnistaa nimeltä. Tuskinpa monta. Markkina-arvo on miehellä suurempi kuin monella kokonaisella jalkapallojoukkueella yhteensä.

En yllättyisi ollenkaan jos Miklu esiintyisi ensi kaudella klubin pelipaidassa. Saattaisi siinä tulla muutama maalikin aikaiseksi ja toivottavasti sopimus olisi ainakin kaksivuotinen.

Ei kommentteja: