keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Jalkapallon ilosanoma

Eilen oli pitkästä aikaa jalkapallopeli, jonka jaksoin katsoa alusta loppuun asti. Mestareiden liigan ottelut tulevat melko tasan tunnin liian aikaisin, sillä nyt ne loppuvat varttia vaille keskiyö ja se on pikkuisen liian myöhään arkipäivänä.

Benfica otti ansaitun voiton pietarin Zenitistä, ottelussa joka oli hyvin viihdyttävä, mutta ei kovin tyylikäs. Ensimmäinen puoliaika oli lähes täydellistä taistelupalloa, jossa kotijoukkue hyökkäsi ja Zenit puolusti ja rikkoi peliä. He halusivat pelta 0-0 pelin, sillä se olisi riittänyt pietarilaisille historialliseen jatkopaikkaan. Benfica on kuitenkin hyvä joukkue ja oli vain ajan kysymys milloin se tekee maalin. Se tuli aivan ensimmäisen puoliajan loppupuolella, joka muutti pelin täysin.

Toinen puoliaika meni pitkissä jaksoissa jopa täysin vierailijoiden komennossa, mutta maalia he eivät saaneet aikaiseksi. Peli joka tapauksessa muuttui täydellisesti ja se alkoi muistuttaa hyvää ja laadukasta jalkapalloa. Se tahtopallo oli jännittävää, sillä tahtotila oli hyvin aistittavissa, vaikka kaikki hienoudet itse pelistä olikin karsittu. Hawaii palloa.

Minusta on mukava nähdä Mestareiden liigassa otteluita, joissa vastakkain on ns. b-luokan joukkueita. Barcelona, ManU, AC Milan ja muut kumppanit valtaavat tv-ruudun melkein aina ja siksi vaihtelu on hyvästä. En ole varma olenko aikaisemmin edes nähnyt Zenitin peliä, mutta nyt sekin on nähty ja hyväksi havaittu. Olin otettu kuinka joukkue pystyi nostamaan pelin tasoa ja taktiikkaa toisella puoliajalle. Se oli osoitus henkisesti vahvasta ja hyvin valmennetusta joukkueesta. Sitä oli ilo katsoa.