lauantai 16. helmikuuta 2008

Kunnon kansalainen

On vain ihmeteltävä sitä suuntaan johon veneteollisuus on menossa. Tuntuu ettei tämän päivän veneilijöitä erota caravaanareista muu kuin se, että veneessä ei ole pyöriä. Onhan tuollaisia moottorikäyttöisiä päiväristeilijöitä mukava ja helppo käyttää, mutta ei niillä ole minun mielestäni mitään yhteistä todellisen veneilyn kanssa. On jääkonetta ja televisiota, pehmeät istuimet ja ajotietokonetta. Rattikin löytyy, mutta niitä pyöriä ei sentään ole.

En tiedä olenko tosikko, mutta jostain syystä en vain jaksa täysin hyväksyä tuollaista. Se ei sovi minun käsitykseeni veneilystä ja pienestä seikkailusta. Mitä seikkailua siinä on kun vene on varustelutasoltaan korkeampi kuin keskiverto-omakotitalo? Ei siinä ole mitään, ei yhtään. Mutta kaipa veneilystä on tullut kesämökin korvike siinä missä camping autoista. Kukin tietysti tyylillään, mutta hitto. Joku raja sentään.

Muuten olen ollut kunnon kuluttaja. Kävin pyörimässä Stockmannilla ja poltin rahaa. Eilen kun oli palkkapäivä ja itse asiassa tarvitsin paitoja. Olen nyt vähän aikaa käyttänyt hyvin luovasti liian pientä vaatevarastoa ja antanut kuvan ihmisestä joka ei juuri asioi vaatekaupassa. Tottahan se on, mutta joku raja johonkin. Nyt sitten löysin kolme kauluspaitaa joista toivon helpotusta vaihtoehtojen vähyyteen. Mitäpä muuta.. ostin karttakirjan, mutta se menee toimistolle ja otan siitä kyllä rahat itselleni takaisin. Sitä paitsi se ei ollut edes kallis. Viisikymmentäviisi euroa ei ole lopulta mikään mahdottoman paha hinta kirjasta jossa on kuitenkin kaikki ne Kauko-Idän satamat jotka muistin ulkoa. Niin jännittävältä kuin Xiamen, Guangzhou ja Busan kuulostavatkin niin minun on silti vaikea sijoittaa ne kartalle, ilman karttaa. Olen sitä paitsi vielä niin uusi alalla, että en malta olla lausumatta noita hiljaa ääneen itsekseni ja maistella miltä ne kuulostavat kielen päällä.

Mitäs vielä.. 22 Pistepirkko on hyvä asia. Keikalle keskiviikkona. Saa moikata!

Ei kommentteja: