tiistai 19. helmikuuta 2008

Nettipelit, ne ilmaiset

Harmittaa ettei netistä löydy kiinnostavaa peliä. Sellaista mitä jaksaisi pelata pitkän aikaa ilman, että se käy tylsäksi. Viimeksi olen pelannut MTV3:n topkanissa olevaa Mafia peliä, mutta ei se ollut lopulta oikein mistään kotoisin. Samaa typerää hiirellä napsuttelua päivästä toiseen. Varsinkin kun todella pärjääminen olisi vaatinut sitä, että notkun pelissä käytännössä koko ajan. Ainakin siten, että pääsen naksuttelemaan aina kun se on mahdollista. Pahoittelen, mutta sellainen ei vain kiinnosta.

Pisimpään olen pelannut netissä pelattavaa Hattrick peliä. Siinä manageroidaan jalkapallojoukkuetta ja pärjätään omassa kahdeksan joukkueen divisioonassa. Toiset joukkueet ovat tietenkin ihmisten käskytettäviä ja se sinällään tekee pelistä aika kiehtovan. Vaikka pohjimmiltaanhan siinäkin pelissä oli kyse siitä, että kuka ansaitsee rahaa tehokkaammin. Hankalaksi pelin teki lopulta se, että kyseessä oli talouspeli jonka talous ei ollut kestävällä pohjalla. Inflaatio söi harjoittelun arvon ja mahdollisti, että jokaisella oli käytännössä identtinen joukkue.

Hattrick sinällään oli kuitenkin se peli jota jaksoin pelata pisimpään. Yhteensä noin kolme vuotta, mikä on pitkä aika ilmaiselle nettipelille. Väliin on tietysti mahtunut kaikenlaista. Travia oli typerä ja tylsä, ihan kuten tuo Mafia. Facebookissa oli myös muutama ilmainen peli, mutta enpä pelaa niitäkään. Nettipokeri ilman rahaa ja yksinkertainen valloituspeli eivät kauaa jaksa kiinnostaa.

Onko se liikaa vaadittu, että löytyisi joku hauska ja kiinnostava peli josta ei tarvitse maksaa? Ilman, että menestyminen vaatii sitoutumista ruudun ääressä näpyttelyyn 24/7.

Ei kommentteja: