keskiviikko 27. helmikuuta 2008

Kosovo kuumetta

Pistää miettimään mistä tämä aikataulun muutos on tullut ja mikä sen taustalla oikeasti on. Suomen ulkoministeri Kanerva kehui Suomen tunnustavan Kosovon itsenäisyyden ensimmäisten valtioiden joukossa tai ainakin erittäin nopealla aikataululla. Presidentti Halonen sen sijaan on ollut kohtuullisen nihkeä koko asiaa kohtaan jo pidemmän aikaa.

Samaa nihkeää ilmettä on osoittanut myös Serbia ja Venäjä, joista jälkimmäinen on luvannut vakavia seuraamuksia niille valtioille jotka Kosovon tunnustavat. Voi tietysti olla liian helppoa ja yksinkertaistettua vetää suora viiva Putinin ja hyvän ystävän Halosen välille, mutta houkuttelevaa se tietysti on.

Sitäkin selvempää on, että pinnan alla kuohuu jonkin verran. Presidentti ja ulkoministeri ovat ilmiselvästi asiasta eri mieltä ja sitä nyt yritetään pitää piilossa kaikin mahdollisin keinoin. Pääministeri Vanhanen toteaa viivytyksen olevan käytännön järjestely. Olisikohan noin sittenkään..

Noh.. katsellaan ja ihmetellään mitä tästä seuraa. Se on kuitenkin varma, että naapuri Venäjän sanoja on Suomessa kuunneltu.

Ei kommentteja: