perjantai 13. tammikuuta 2012

Tarpeeton ja mahdoton, mutta saamarin kiinnostava: M4-410™

Suomessa kansalaisella ei ole oikeutta aseelliseen itsepuolustukseen ja tämä on minusta ihan hyvä juttu. Toisaalta meillä määritellään aseet käyttötarkoituksen mukaan, eikä United States Fire Arms Mfg. Co., Inc valmistamalle uutuudelle ole varmasti mitään laillista käyttötarkoitusta täällä pohjoisen maassa. Se ei muuta ollenkaan sitä, että kyseessä on minusta saamarin mielenkiintoinen uutuus.

USFA M4-410™ – ALL STEEL – 6 SHOT on itsepuolustukseen rakennettu revolveri. Se ampuu hauleja, siis se on haulikkorevolveri. Ajatus on aika jännittävä ja jos todella kuvittelisin tarvitsevani - mitä en kuvittele - asetta itsepuolustukseen, tämä se olisi. Vaikea kuvitella tilannetta, jossa seitsemäs päällekarkaajaa ei pötkisi pakoon tuollaisen nähtyään. Sitä paitsi tuollaisen itsepuolustusaseen mieleestäni pitääkin olla, ampua luotettavasti iso määrä hauleja, jotta osuminen on varmaa. Aivan kuten haulikko, mutta lyhyempi ja helpommin käsiteltävä ase.


Haulien lisäksi M4-410 ampuu myös luoteja, isoja luoteja. Kaliiperi on .410, mikä vastaa noin sentin läpimittaa sivistyneessä mittataulukossa. Lyhyellä etäisyydellä pysäytysvoimaa on taatusti, vaikka on selvää ettei tuollaisella tarkkuutta ammuta. Ei edes lyhyeltä matkalta. Aseen tarkoitus on osoittaa siihen suuntaan ja osua edes vähän. Mielenkiintoinen vekotin, sääli vain ettei tuollaista pääse koskaan ampumaan. Saati sitten omistamaan.

***

J.K. Eräs seuraamani aseblogi tietää kertoa, että kyseinen ase on ilmeisesti hyllytetty. Kaikki siihen viittaavat kirjoitukset yhtiön sivuilta on vedetty pois, mikä kertoo minulle siitä, ettei kukaan ole ottanut asetta myyntiin. Sääli, sillä kyseessä oli erittäin kiinnostava konsepti. Jotain sellaista mikä minua puhutteli kovasti.

Ei kommentteja: