sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Terra Nova - Uusi sarja

Eilen alkoi televisiosarja Terra Nova, joka on ilmeisesti jonkinlainen sekoitus Jurassic Park leffoja, Robinson Crusoe tarinaa ja Amerikan asuttamista joskus kun sitä asuttivat vielä villit ja intialaiset. Paperilla tuo kuulostaa kovin hauskalta ja mielenkiintoiselta, mutta ensimmäinen jakso ei hirveästi vakuuttanut.

Muistiini nousee väistämättä hyvin mielenkiintoinen TV-sarjakonsepti parin vuoden takaa, missä USA joutui ydinsodan kohteeksi. Alku oli todella mieleenpainuva ja jännittävä, mutta sarja taantui hyvin pian pelkäksi saippuaksi. Tällä Terra Novalla saattaa olla samanlainen kohtalo.

Ainakin ensimmäinen jakso ei missään mielessä vakuuttanut, kuten jo totesin. Maisemat olivat upeita, mutta henkilöt hyvin pinnallisia karrikatyyrejä. Enkelimäinen äiti joka käyttää 32 tuntia vuorokaudessa menestyäkseen työssä ja kasvattaessaan kolmihenkistä tulevaisuuden suurperhettä. Perheen poika on kovin kovin yksinkertainen hahmo, eikä taatusti näyttänyt vielä parastaan - toivottavasti.

Ehkä ongelma oli siinä, että ensimmäiseen jaksoon oli ladattu liikaa tavaraa. Mihinkään ei päästy oikein syvemmälle ja siksi kaikki olivat vain pelkkää pintaa, kiiltävää ja liukasta. Toki hyvin kaunista, mutta se ei vielä riitä. Odotan 2-4 jaksoa ennen kuin päätän onko tämä hienoa ja ihmeellistä.

Ei kommentteja: