sunnuntai 19. helmikuuta 2012

It's a big show, the heaviest in the world.

Viime yön ottelu vahvisti sitä käsitystä mikä minulla molemmista ottelijoista on, mutta erityisesti Chisoran osalta. Kaveri on täysin pätevä nyrkkeilijä, joka tietää omat vahvuutensa, mutta osaa otella myös heikkouksiensa mukaisesti. Dell Boy ei ole mikään kova iskijä, se osoitettiin jo Helenius ottelussa. Vitali Klitschkoa vastaan käyty ottelu sen sijaan näytti sen, missä mies on vahva.

Olen kirjoittanut itselleni muistiin kuinka Chisora löi ottelun alkupuoliskolla toistuvasti Vitalin vartaloon, erityisesti vasemmalle puolelle, jonka tarkoitusta en täysin ymmärrä. Joku paremmin nyrkkeilyä osaava pystyy sen varmasti kertomaan, mutta uskoisin sen liittyvän liikkumisen ja erityisesti jabin estämiseen. Mielestäni Vitali tiputti ottelun kuluessa vasemman kätensä alemmas kuin se vielä alussa oli. Toinen asia mikä kiinnitti huomiotani oli erittäin hyvä pään suojaus joka brittiläisellä nyrkkeilijällä oli. Kovin montaa todella vahvaa osumaa ei mennyt perille. Lisäksi Dereck Chisora tuli koko ajan eteenpäin, eikä pysynyt sillä etäisyydellä mikä olisi sopinut vastustajalle. Kaveri ikäänkuin otti kaikki ne vahvimmat aseet pois Vitalilta, mitä hänellä arsenaalissaan on.

Tosin ottelun aikana oli täysin selvää ettei voittajasta tule olemaan epäselvyyttä. Vitali Klitschko oli rauhallinen, määrätietoinen ja täysin tietoinen mihin vastustajan häiriköinti tähtäsi. Ei noin viisasta miestä voida tempuilla ärsyttää. Ottelun toisella neljänneksellä mestari rupesi liikkumaan enemmän ja yritti pysyä oikealla etäisyydellä vastustajastaan, mutta ei siinä täysin onnistunut. Dell Boy työntyi eteenpäin kuin kilpikonna, mihin Klitschko myös lopulta tyytyi. Pistevoitosta kun ei ollut epäilystäkään.

Olen yllättynyt miten naivisti suurin osa lukemistani kommentoijista tyrmää ja räksyttää Dereck Chisoran tempuille. Se on juuri sitä mitä mies haluaa ja vain osoittaa ettei hän ole mikään hölmö pelle. Hän on ehkä pelle, mutta erittäin älykäs pelle ja tietää elävänsä juuri niitä vuosia elämästään, jolloin nyrkkeilijä rahansa tienaa. Hän hämmentää, ärsyttää ja herättää kiinnostusta. Veden sylkeminen Wladimir Klitschkon kasvoille oli oven avaus toiselle titteliottelulle. Ottelun jälkeinen rähinä David Hayen kanssa oli pyrkimys varmistaa erittäin rahakas ottelu entistä brittiläistä suuruutta vastaan. Itse asiassa olen varma, että mikäli tämä David Vs. Dereck show-toteutuu, niin voittaja tulee ehdottomasti olemaan Dell Boy. Mies joka nauraa kävellessään pankkiin sen ottelun jälkeen.Mies joka tarttuu kameranjalustaan ja uhkaa lyödä, pelkää. Pelkää henkensä edestä, sillä tuollainen on primitiivinen reaktio, eikä sillä ole mitään yhteyttä logiikan kanssa.

Jännittävä tilanne kun isot miehet järjestävät show tapahtuman. Silloin sattuu ja tapahtuu, eikä katsojien elämä taatusti käy tylsäksi. En tiedä missä vaiheessa David "Murtunut Varvas" Haye nousee uudestaan kehään, mutta siitä tulee varmasti hauska ottelu. Varsinkin kun vastassa on tämän hetken jännittävin nyrkkeilijä Dereck Chisora. Ei paras, mutta kiistatta jännittävin.

JK.

Ohessa linkki Amin Asikaisen kommenttiin viime öisestä ottelusta ja sen jälkimainingeista. Periaatteessa aivan samat ajatukset kuin minullakin.

Ei kommentteja: